Jobb

2013-08-28 @ 12:51:32 i Vardag

I fredags var Pierre iväg på arbetsintervju på Telecare i Ljungby, när han var klar där kändes allt bra enligt honom och dom skulle höra av sig som denna veckan om han skulle få jobbet.

I måndags ringde sedan Lernia och gjorde först intervju över telefon och dom ringde nog Pierre upp mot en 4 gånger på förmiddagen och det var jätte bråttom och om han kunde ta sig till Ljungby för intervju med dom för dom behövde någon som kunde börja jobba redan på tisdag. Så ja självklart åkte vi upp till Ljungby och han var på intervju i typ 45 min och enligt dom skulle dom verkligen satsa på honom oavsett om de blev de jobbet som han sökt till eller något annat, efter som helt plötsligt visste dom inte om företaget dom sökt folk till skulle behöva någon eller inte, men de var inga problem dom skulle anställa Pierre på lernia ändå sa dom, men dom ville han skulle vänta i Ljungby en stund för att dom skulle få tag på företaget som eventuellt behövde personal.
Efter ett tag ringer dom tillbaka Pierre då företaget ej hört av sig ännu och dom tyckte ju de var synd om Pierre som skulle vänta i Ljungby så han får upp till lernia igen för att hämta papper osv så han kunde åka hem så skulle dom höra av sig om han skulle börja jobba på tisdag eller när han nu skulle börja jobba, dom sa ju dom skulle anställa honom oavsett.

Väl ute i bilen igen blir Pierre ändå lite osäker då dom hade pratat om att även om han inte jobbar så skulle lönen ligga på cirka 100kr timmen de dagar han var utan jobb men han behövde ju veta om det med började på tisdagen om han nu inte skulle börja på företaget just då eller hur de skulle bli så han skickade ett sms till hon som hade intervjuat honom, han skickade sms just för att hon varit så stressad sista rundan han var uppe så han ville ändå inte störa helt med ett samtal.

Vi åker iallafall hem glada som fan för orden från lernia var ju garanterat jobb MEN väl hemma sen får Pierre ett sms tillbaka om att företaget INTE behöver någon arbetare och att de INTE blir något alls! Detta kunde den ******* inte ha mod nog att ringa och säga ut efter som Pierre skickade ett sms så tyckte hon visst de var okej att ta även detta beslut på sms. Vi hade alltså stressat upp till Ljungby för intervju, tankat bilen extra för att ta oss dit, som arbetslösa har man inte så jävla mycket pengar men de var ju en intervju han skulle på så klart trodde vi det var värt de, MEN efter detta jävla sms så rasade allt samman för mig, jag vet att Pierre kämpar för att få jobb och dom i stort sätt lovade honom jobb och allt var ju så positivt men i slutändan fanns det inte ens ett jobb det var just det som gjorde mig så arg, irriterad ledsen och besviken, jag grät konstant i över 30 minuter, jag kunde verkligen inte få tårarna att sluta rinna samtidigt som jag försökte förklara för Pierre att de var ju absolut inte honom jag var arg och ledsen på utan lernia som helst enkelt hade blåst honom då det som sagt inte ens fanns ett jobb!! Jag kan inte fatta varför allt var så in i helvetes bråttom för dom när dom inte ens visste om företaget behövde personal eller inte, och då har dom ändå lagt ut en platsannons på arbetsförmedlingens hemsida om det!! Sen att sitta och lova jobb oavsett vad är så jävla lågt så de finns bara inte!!! Hela måndagen var iallafall förstörd och allt kändes så jävla hopplöst!!

Men igår (tisdag) får Pierre ett samtal på förmiddagen från Telecare om att han har fått jobbet som han hade varit på intervju för i fredags och han skulle börja idag (onsdag) och allt kändes så jävla bra igen, så i morse infann han sig på Telecare i Ljungby och skrev papper och började jobba direkt!

Det känns så skönt att han äntligen har ett jobb och han själv är riktigt glad över det med, fick sms nu när han hade lunch om att allt gick bra och att fler folk än han trodde han "kände" jobbade där också några visste han ju redan om, men efter en halv dag så trivs han bra och är glad som fan, han vill ju verkligen jobba!

Jag är glad för både hans skull och för våran skull nu behöver vi inte längre oroa oss så mycket över ekonomin, iallafall inte fören lönen börja rulla in och det känns så skönt då det kommer finnas andra saker vi sedan som nyblivna föräldrar kommer att oroa oss för.

Önskar dock man kunde göra något så att folk får veta hur lernia behandlar arbetssökande! Men men.

Idag känns allt bra iallafall :)

Försäkringskassan

2013-08-19 @ 13:18:30 i Vardag

Har inte blivit något vilade ännu här men tänkte försöka göra de snart så jag orkar börja rensa och plocka här det är ju inte heller så att jag har många tider denna veckan att passa mer än ett möte på onsdag vid 15 tiden, på fredag står eventuell bakning på schemat och på lördag kalas annars inget mer så ska nog hinna få klart allt här hemma tills fredag, Pierre ska ju också hjälpa till i veckan så :).

Har iallafall hunnit ringa försäkringskassan inte för att de gick speciellt snabbt först råkade jag klicka in på fel nummer där så efter att ha väntat från plats 147 i kön till min tur blev jag kopplad på linjen jag blev kopplad väntade jag 5 min men man fick aldrig höra hur länge man skulle vänta så orkade inte sitta där utan la tyvärr på och ringde upp igen och valde rätt siffror dessa gånger fick dock besked om att kundcenter hade hög belastning de 3 första gångerna men den fjärde kom jag fram på dock på plats 294 xD till slut kom jag fram iallafall men fick prata med en person som jag inte riktigt förstod och hon förstod inte mig heller riktigt så det var mest ett onödigt samtal egentligen men fick iallafall veta att jag kunde ansöka om föräldrapenning 2 månader innan beräknat datum så försökte göra en ansökan på hemsidan så får vi väl se om de går igenom, hoppas bara inte de tar dessa 30 dagar som de står att dom har på sig om de nu skulle vara fel, för hade ju varit skönt med en utbetalning i slutet på september så man hade kunnat åka iväg och fixa det lilla sista som behövs ha hemma när lillkillen väl kommer, om han nu inte bestämmer sig för att komma 2 veckor för tidigt vill säga, men många säger att första bruka komma senare än beräknat men man vet ju faktiskt aldrig :) jaja hoppas de löser sig med försäkringskassan iallafall :).

Nä aka blunda lite nu tror jag iallafall om de inte går som innan när jag skulle försöka :)

Måndag

2013-08-19 @ 10:38:38 i Vardag

idag har jag lite att stå i ska ringa försäkringskassan och så ska jag även börja plocka här hemma och försöka tvätta någon maskin tvätt med om jag orkar de, men först hade jag faktiskt tänkt sova en timma till då Pierre har åkt iväg till Urban och jag kan för en gångs skull bre ut mig i hela sängen :).

Här hemma ska de ju ske stora förändringar inte bara att vi kommer bli en till i oktober utan nu i vecka ska vi ändra om här hemma och verkligen röja så vi kommer att få plats med lillkillens saker med och så man har allt klart så man slipper de när det börjar närma sig mera bara de senaste månaderna har ju gått fort så ska de fortsätta i den takten så ligger jag snart och skriker på förlossningen ;).

Nä nu vila sen börja röja :)

Kräftskiva!

2013-08-18 @ 22:30:45 i Fest
Igår var vi iväg på kräftskiva som Ronja, Tc och Åke hade fixat med, och jag kan säga att den var sjukt jävla lyckad, har nog inte haft så trevligt på väldigt länge ändå var jag ju så klart nykter och dom hade tänkt både på mig och Pierre med alkoholfri välkomsdrink riktigt gulligt gjort tycker jag allt, inte alla hade tänkt så långt faktiskt så det är verkligen ett stort plus :).
 
Det hela började vid klockan sex och vid halv 8 tiden åt vi om jag inte minns helt fel, det bjöd på vitöksbröd, sallad och potatisgratäng samt då kräftorna vi själva hade med oss, vilket jag hade önskat vi hade haft ett paket till men de är ju bra att vara efterklok :)
 
en liten parantes då en del har sagt till mig jag inte får äta kräftor tex under graviditeten här kommer text från livsmedelsverket:
 
Kan man äta kräftor under graviditeten?

Ja, det går bra att äta kräftor när man är gravid! Fisk och skaldjur är rikt på D-vitamin, jod och selen som är viktiga under graviditet och amning. På länken till höger finns mer information om bra mat för gravida.
Uppdaterad: 2013-07-30
 

Så ja kräftor säger dom inte är farligt under graviditeten dock vet jag att dom sagt det innan, men tycker dom hittar på de mesta, men iallafall nog om det!
 
Efter maten blev det tävlingar!
Hinderbana var först ut vilket jag inte riktigt vågade delta i då man i en del av denna bana skulle vara bunden runt benen och hoppa jämnfota, med min balans hade jag där säkert snubblat och lika så hade jag gjort under delen där man skulle snurra 5 varv runt en inne bandyklubba så jag hjälpte istället till med att ta tiden men lika roligt hade jag åt alla för det ;).
 
Medans dom räknande ihop tiderna så var det mest allmänt häng och snack med alla olika folk sen blev det frågesport, och det var roliga och kluriga frågor dom hittat, inte heller där vann vårat lag MEN när vi sen kom till charader då jävla låg vi i alltså och vann! Tack Gino, Emmelie och Rasmus för bra teamwork ;)
Det var riktigt roliga ord dom skrivit på lapparna till charader och alla var inte så lätta att utföra men roligt var det!
 
Vem som sedan vann present kortet på 300kr på bio vet jag inte då vi åkte hem innan de helt vinnande laget han tävla om det men stort grattis till dig som vann ändå :).
 
Som sagt var en sjukt bra kväll och vi kom hem rätt sent för att vara vi, och jag hade så sjukt ont i ryggen vilket jag har fortfarande, men ärligt talat så var kvällen helt klart värt det, var roligt och träffa massa vänner samt nytt folk och även sjukt kul att träffa Carro och Emmelie igen som jag inte träffat på länge :).
 
Stort tack ännu en gång till Ronja, Tc och Åke som fixat med allt, hoppas på fler sådana här fester helt klart ;).
 
Tack även till alla som var där så klart!
 
 
 
Har inga egna bilder från kvällen tyvärr men kanske dyker upp någon senare om någon lägger upp någonstans ;)
 
 

Kläder från Farmor.

2013-08-18 @ 22:12:05 i Familjen
Vi fick ju som sagt med oss kläder som Pierres mamma hade gjort till sitt lilla barnbarn, så sjukt söta med både varma mjukisstrumpor och mössor och kläder i 3 olika set, det tackar vi hämskt mycket för! Hon skulle även virka ett par conversskor till honom som hon visade bild på och dom var också sjukt söta!
 
Här kommer de 3 seten hon gjort till honom:
 
 
 
 
Tack så jätte mycket för dessa 3 fina set!
Måste bara säga att jag har inte bara haft turen att få världens bästa och snällaste pojkvän utan även världens bästa svärföräldrar med!
 
Vill också ännu en gång tacka för alla kläder med mera vi fått från olika håll det betyder väldigt mycket, dock hade det blivit för mycket att lägga ut bilder på dirket på bloggen, dock kommer det ju komma bilder på de också efter hand när lillkillen väl kommit ut och börjat använda det ;)
 
 
 

Shopping och besök hos svärföräldrarna.

2013-08-18 @ 22:03:56 i Familjen
I onsdags åkte vi till Borås/Rångedala för att hälsa på Pierres föräldrar, det är endast andra gången jag är med där, var där en snabb runda första sommaren vi var tillsammans när vi hämtade lite av hans grejer sen har det inte blivit av att jag åkt med dit igen fören nu när vi äntligen kunde köra/åka dit med egen bil.
 
Riktigt mysigt och trevligt hade vi det, när vi kom dit fick vi middag, älgköttbullar, potatis och sås, det var riktigt gott! Sen åkte jag och Pierre en liten runda till knalleland inne i Borås för att kolla lite kläder till lillkillen och bara gå runt lite. Hittade en butik vid namn Black market där fanns det sjukt snygga tröjor till både lillkillen och till oss, dock hade vi inga pengar att handla för till oss själva men mamma hade varit så söt och satt in pengar så vi iallafall kunde handla till lillkillen (vad hade vi gjort utan dig älskade lilla mamma <3) dock hade vi svårt för att bestämma oss för vilka plagg vi skulle välja till honom då det fanns mycket vi ville ha så vi köpte inget alls på onsdagen då vi ändå skulle inom en runda där på torsdagen.
 
När vi var hemma hos Pierres föräldrar igen blev det mest sitta och prata och bara ta det lugnt, Pierres broson Michell och hans flickvän Linda och deras lilltjej kom också på besök då, riktigt trevliga människor, (innan på dagen hade jag även fått träffa hans andra broson Totte), Har endast träffat Pierre föräldrar och två av hans bröder innan så var lite närvöst över att träffa fler i hans släkt men det var inget man behövde vara som sagt riktigt trevliga människor även om jag är rätt tyst av mig när de kommer till nytt folk.
 
På kvällen bjöds det även på pizza sen var det mer prat bara och Pierre fick hjälpa sina föräldrar med deras datorer när han väl var där och hälsade på ;).
 
Jag kunde även sova gott vilket jag var orolig för då jag har svårt för att sova nu under graviditeten, men gick utmärkt.
 
På torsdagen vaknade jag rätt så tidigt och fick väcka Pierre till frukosten, ett tag efter frukosten var det dax för oss att åka in till knalleland igen för att sedan börja våran resa hemåt, Pierre fick då packa in massa av hans leksaker han hade när han var liten så nu har lillkillen redan massa lego, micromachins (stavning) och briotågbana som han kan leka med när han väl bli lite större :).
 
Väl i knalleland gick vi dirket till Black Market och försökte komma på vad vi skulle välja till lillkillen, vilket som sagt var väldigt svårt då jag hade kunnat köpa i stort sätt en av varje boddy/barntröja där men det hade blivit lite väl mycket på en och samma gång :)
 
Det blev iallafall 3 t-shirtar då dom hade erbjudande med 1 för 80kr och 3 för 220kr, samt två boddysar för 139kr stycket, vilket enligt mig är billigt för de mesta jag hittat i de vanliga klädbutikerna ligger runt 179kr stycket för alla olika barnplagg i stort sätt.
 
Detta blev det iallafall från Black Market:
 
 
 
 
 
 
 
Dom 3 första t-shirtarna är storlek 70, boddyn med mam and dad är 0-3 månader och sista boddyn är 6-12 månader, vi valde att köpa lite större för utom första boddyn då vi haft så snälla folk runt omkring oss som givit oss massa små kläder och vi vill ju att så mycket som möjligt ska hinna användas också där av större storlekar :) Är riktigt nöjd med köpen och tack ännu en gång mamma!
 
Vi fick även med oss lite kläder som Pierres mamma gjort men de kommer i ett eget inlägg för att detta inte ska bli allt för långt ;)

Och så har de varit tyst från mig igen xD

2013-08-03 @ 09:47:45 i Vardag

ja det har varit tyst ett litet tag från mig så vad har då hänt i veckan? Har varit hos mamma på kalas i onsdags få hon fyllde år i tisdags sen var vi även på kalas hos min syster på torsdagen då hon fyllde år :). Alltid trevligt och roligt med kalas :).

En annan vän fyllde med år på torsdagen och några vänner fixade överraskningsfest tyvärr kunde vi inte vara där i början men hälsade på en liten runda :).

Annars har det inte hänt mycket speciellt precis.

Nä nu ska jag ha utbildning för oss i hyresgästföreningen så skriver mer senare :)