Dante en vecka och 6 dagar <3

2013-10-31 @ 22:53:58 i Dante

Har varit hemma hos morfar och myst med extramormor idag och sovit lite på soffan, hört Tessan sjunga och tittat på skäggiga morfar och bara tagit de lugnt <3

Varit hos mamma <3

2013-10-30 @ 23:05:24 i Familjen
Idag har vi som sagt varit hos min mamma, mormor kom också på besök för att träffa sitt barnbarns barn och mysa lite med honom samt så fick han presenter av henne, bilder på de kommer när jag tagit kort på de (även bilder på grejerna från Sandra och från Susanne och Rille kommer senare med så klart) mormor visade också upp att hon fått ny telefon, en samsung galaxy vet inte vilken av dom men inte kunde hon med den iallafall haha, hon skulle ta kort på Dante och de gick efter lite om och men, sen skulle dom titta på bilderna få fick mamma och mormor slå sina kloka huvud ihop så fick dom fram de till slut och jag kunde inte låta bli att ta bild på dom :)


Imorgon ska Pierre försöka fixa förardörren på bilen så att han slipper klättra in från passagerar sidan mer haha, detta ska han göra på Stefans jobb och jag och Dante tänkte följa med och hälsa på hos pappa så länge samt lämna Stefans och Simons presenter från oss och så skickade mormor med kort till dom också som vi ska lämna :)

Annars blir de nog bara lugnt för Pierre börjar ju jobba på fredag igen ;( visst är det bra han jobbar men vi kommer ju sakna honom här hemma ju :( men vi ska nog klara oss :)

Nä nu blir de mys med min lilla familj <3

Dante en vecka och 5 dagar :) <3

2013-10-30 @ 22:54:21 i Dante
Idag har vi varit hos mormor hela dagen och myst! Och mamma och pappa har fått god middag och varit och handlat födelsedagspresenter till mammas bröder!

Hos mormor:

Dante och pappa <3


Dante och gammelmormor




Dante med extra morfar Bosse



Som mormor sa de finaste man har sätter man på bordet :)


Mamma slapp till och med byta bajsblöjor det fick mormor fixa :)



Dante 1 vecka och 4 dagar

2013-10-29 @ 20:53:05 i Dante

Dante i morse :)


Mamma och Dante myser lite <3




Idag tog vi första badet hemma, de var han inte så glad i men är väl en vane sak de med :)


Dock var han väldigt nöjd efteråt :)



Och våran lille gosse har väldigt mycket och långt hår <3


Mamma och pappa älskar dig lillfisen <3 du är verkligen vårat allt och vi kommer göra allt för att du alltid ska ha det bra <3

Ingen bild på Dante 1 vecka 3 dagar <3

2013-10-28 @ 19:59:34 i Dante
Blir nog ingen dagens bild på Dante idag för vi har mest myst och bara haft en lampa längre bort tänd så när jag försökt ta kort på honom så var de för mörkt och lika så nu och vill inte tända någon nu heller för nu tänker vi bara mysa till vi somnar <3 där i mot kan jag berätta att vi varit på BVC idag och Dante är nu 52 cm lång och väger 4030g :) nä nu blir de mys här!

Blev en bild från förlossningen istället här är Dante bara någon timme gammal knappt!

Älskar våran lilla familj <3

Dante 1 vecks och 2 dagar <3

2013-10-27 @ 19:01:29 i Dante




Dante 1 vecka och en dag gammal <3

2013-10-27 @ 07:48:22 i Dante
Bilder från igår Dante en vecka och en dag gammal :)






Dante en vecka gammal <3

2013-10-25 @ 17:54:32 i Dante

Bild ovan med den fina overallen Dante fått av farmor och farfar och bilden nedan med de fina kläderna som han också fått av farmor och farfar!



Jag vågade använda bröst pumpen och Pierre fick mata sin son för första gången, blev tårögda båda två! Det var underbart att se hur stolt och lycklig han var <3


Dante 6 dagar <3 farmor, farfar och faster på besök!

2013-10-24 @ 21:05:04 i Dante

Idag var farmor, farfar, faster och hennes sambo på besök, det bjöds på smörgåstårta och Dante fick fin fins presenter :)

Farmor och Dante

Faster Mikaela och Dante 


Det blev också första turen i barnvagnen och en stolt pappa skulle så klart köra den :)



På Besök hos Morfar med familj <3

2013-10-24 @ 10:52:00 i Dante
På måndagkvällen hade vi bestämt att vi skulle åka och hälsa på Morfar, Extra Mormor, Moster Tessan och Morbröderna Stefan och Simon och extra Morbror Ola så att dom skulle få träffa lille Dante.
 
Där förväntade vi oss inga presenter då vi redan fått en hel del, dels som Anki gjort till vagnen osv, samt annat lite smått och gott, men även där väntade det visst presenter till lillen. En del fina kläder med mera :)
 
 
 
Och det var faktiskt Morfar som hade valt ut kläderna :) och vi fick dom i den storleken vi har minst kläder i så riktigt ännu kan han inte använda det men de kommer :).
 
 
Extra Mormor Anki med Dante
 
 
Morbror Stefan och Dante.
 
 
Morbröderna Stefan & Simon
 
Simon vågar inte hålla honom ännu tyvärr och inte heller Morfar vågar när han är så liten men det kommer dom vara tvugna till att göra när han blir lite större :).
 
Tessan skulle hållit honom och Anki skulle hjälpa henne men lagade mat just då och Dante somnade och lite innan vi skulle åka hem fick vi väcka honom och då var han inte alls på humör, Tessan blev jätte ledsen men förstod när vi förklarade för henne och hon hjälpte istället till med att klä på honom ytterkläderna och ska få lov att hålla honom på söndag istället när vi kommer dit igen :)
 
 
 
 
 

Med posten kom:

2013-10-24 @ 10:43:24 i Dante
På måndagen så hörde jag när posten kom och hur han försökte få in något i brevinkastet men de gick inte så han ringde på dörren och Pierre öppnade, anledningen till att han inte kunde lägga det i brevinkastet var för att det kom ett litet fint paket från Helena, Martin och Basse.
 
Först och främst var lådan jätte söt, sen fick han skit fin body och jag och Pierre fick en påse fruktnappar, napparna är ju tyvärr uppätna så dom finns de ingen bild på men här kommer bilder på lådan och bodyn :)
 
 
 
Bodyn är verkligen super fräck, lite stor ännu men snart så :D
 
Tack!

Mormor Och Bosse på Besök!

2013-10-24 @ 10:36:58 i Dante
Samma dag som vi kom hem från BB kom Mormor och Bosse och hälsade på, dom hade ett jätte fint kort med sig och Bosse hade presenter! Mormor hade ingen med sig denna gången men hon har redan gett Dante så mycket innan föddslen men hon hade gärna velat ha med nu med men hon kommer ju träffa Dante många gånger och hur skulle det se ut om han alltid skulle få något då ;)
 
Kortet:
 
 
 
av Bosse hans extra Morfar fick han en mysig filt och en speldosa :)
 
 
 
 
 
 

Vad vi såg när vi kom hem från BB

2013-10-24 @ 10:28:59 i Dante
Dante har ju fått presenter redan innan födslen men har kommer några inlägg på vad han fått efter föddslen :)
 
När vi kom hem från BB i söndags så såg det ut så här på dörren:
 
 
Det fanns oxå ett fint kort:
 
 
Det var Jennie, Roger och Palle som varit här och gjort det fint och jag kan säga att jag grät faktiskt när jag såg det, det var inget som var väntat <3.
 
 
 

Dante 5 dagar <3

2013-10-23 @ 17:37:40 i Dante




Dante 4 dagar <3

2013-10-23 @ 17:35:46 i Dante




Dante 3 dagar <3

2013-10-23 @ 17:34:47 i Dante




Dante 2 dagar <3

2013-10-23 @ 17:32:33 i Dante




Dante 1 dag <3

2013-10-23 @ 17:30:42 i Dante



 




Några bilder till på Dante hans första dag i livet <3

2013-10-23 @ 17:27:47 i Dante



Dante ett par timmar gammal bara <3

2013-10-23 @ 17:25:01 i Dante



Dante nyfödd!

2013-10-23 @ 17:22:30 i Dante


Varför kategorin?

2013-10-23 @ 16:25:00 i Dante
Låg och tänkte på de här jämte Dante som sover, att några kanske undrar varför jag väljer att ha en egen kategori till Dante och inte lägger de under familj osv? 
 
Det kommer så klart ligga vissa saker under båda delar men i familj kategorin är de lite mer "min" familj alltså min mamma pappa syskon osv alltså när jag skriver om familjen i större utsträckning alltså om någon fyller år eller liknande, i Dante kategorin kommer de bara vara om honom, eller ja kanske inte så sätt då familjen osv kommer finns runt om honom med så klart men tror nog dom flesta förstår helt enkelt egentligen ville bara förklara lite jag menar vissa kanske bara vill läsa/se bilder på Dante och vad som händer där och då blir Dante kategorin bäst att kolla, ja som sagt går ju även sätta mer än en kategori :).
 
Kommer även lägga upp en bild om dagen på Dante, alltså när jag börjar vilket antagligen blir idag kommer de komma bilder från dagen han föddes fram till idag. Varför? För att jag vill ha det och för att vissa släktingar till honom bor längre bort och kanske vill få en liten titt på honom men kanske inte likadant varje dag, vissa dagar kommer de så klart upp mer än en bild med ;)

Ny kategori - Dante!

2013-10-23 @ 12:40:58 i Allmänt
Har kommer en ny kategori med bara grejer som handlar om våran lille Prins Dante, så som presenter han fått och annan information, visst kommer har säkert dyka upp något som är lite mer allmänt runt honom men som jag ändå vill ha under hans kategori så ni vet :)
 
Här kommer komma bilder osv, samt lite om han lärt sig något nytt och sådant längre fram :) det kommer säkert hamna under andra kategorier oxå men har kommer ALLA bilder på lillen finnas hädan efter även om dom hamnar under andra kategorier oxå :)
 
 

Luddig text om förlossningen :)

2013-10-21 @ 09:45:24 i Bilder
Torsdagen började som dom flesta andra dagar av slutet på graviditeten, hade sovit 3 timmar på natten men kände mig inte trött och när jag försökte vila på dagen gick det inte för de lilla livet i magen vägrade låta mig sova så ja jag satt vaken spelade lite minecraft och sedan tänkte jag att jag får väl ta och göra någon nytta, så dammsugade och diskade inget avancerat eller jobbigt precis.
 
Dock fick jag väldigt ont i ryggen, men inte nere i ryggen utan uppe vid skulderbladen precis som vanligt för min del så ja det jag gjorde var att skicka ett sms till Pierre om jag kunde få lite massage när han kom hem och visst kunde jag ju få det.
 
La mig i sängen i igen vid lite över 4 Pierre skulle ju komma hem snart och jag längtade ju efter min ryggmassage :).
 
Halv fem kommer första värken, jag reagerar på den då det inte var som sammandragningarna riktigt och tänkte "ohh en förvärk" jag har ju sedan bf den 12 tänkt att nästa helg kommer vi ligga på BB bara för att Simon, min bror firar sin 18års dag då men trodde vi skulle få åka mitt under kalaset eller liknande bara för att.
 
Men en förvärk var ju iallafall ett tecken på att snart var de dax, men så snart trodde jag ju inte!
 
Pierre kom hem och la sig och pratade med mig i sängen jag berättade om att jag hade fått en förvärk och att han nog snart fick packa sina ombyteskläder vi trodde vi iallafall skulle behöva åka till helgen,
 
Vi låg och pratade lite till, Pierre tryckte lite lite på ryggen men skulle sedan gå upp och göra något minns inte vad.
 
Då kom nästa värk!
 
Jag sa till honom men även att han kunde nog vara lugn.
 
Han spelade lite och jag låg i sängen tyst och fick mer och mer värkar och började klocka dom lite.
Rätt tätt in på började de gå på runt 6 minuter mellan varje bara.
 
Jag ringde och pratade med Anki som tyckte jag skulle ringa upp till förlossningen vilket jag gjorde.
 
pratade med dom och berättade att vi ju bodde i strömsnäsbruk och det tar ju ett litet tag innan vi är framme i växjö när vi väl kör.
 
Hon jag pratade med bad mig iallafall vänta tills värkarna kom var 5 minut hon tyckte också det skulle vara dumt om vi skulle få åka upp och sedan hem igen.
 
Fortsatte klockar värkarna, dom låg på 5 min, på 7 min på 5 min på 3 min på 4, på 6 osv där hoppade det hela tiden typ, blev lite orolig när de var nere på 3 men när nästa kom på 6 så blev jag ändå lite tveksam men ringde in igen och dom sa att då kanske de är bäst vi åker upp ändå.
 
Vet inte var klockan var när vi åkte men var framme runt 21 tiden.
 
Pierre var rätt uppstressad och jag sa bara till honom att ta de lugnt.
 
Väl där satte dom på de där grejerna som mäter lillens hjärtljud samt värkar.
 
Under tiden dom hade den på sa hade jag långt mellan värkarna och tänkte att fan ska dom skicka hem mig nu så att vi får åka fram och tillbaka.
 
De tog lite tid efter som dom vid nio hade personalbyte, men efter ett tag kom barnmorskan Anna in och pressenterade sig, vi pratade lite och hon kände på magen osv och jag var öppen cirka 4cm.
 
Vi fick sedan komma till ett förlossningsrum.
 
Där inne började värkarna bli mer intensiva, och jag fick lite lustgas, jag tyckte hela tiden jag andades fel i den där masken men det hjälpte lite iallafall!
 
Efter ett tag (har inga klockslag i huvudet eller någonting) så bad jag om ryggmärgsbedövningen.
 
Fick vänta ett tag på nakosläkaren.
 
När hon kom så fick jag sätta mig upp och när hon skulle ge mig bedövningen skulle jag sitta helt still, och fy fan vad rädd jag var, det var ju ändå vid ryggraden liksom!
 
Trodde även här att jag redan skitit ner mig, men det hade jag inte :P
 
Men när jag väl fått den så bara efter ett litet tag kände jag inte själva värkarna utan bara att ja var skitnödig typ.
 
barnmorskan sa till oss att vila, och Pierre sov ett tag, tror jag med slumrade till lite men är faktiskt inte helt säker, tyckte det lätt sjukt jobbigt att dom skulle vänta 2 timmar cirka med att kolla mig igen.
 
Runt 2 tiden kom dom in igen (detta läste Pierre lite snabbt i papperna jag kommer få hem sen), innan hade dom kollat hur mycket jag var öppen då låg de på cirka 7 cm och där var jag fortfarande kvar så dom tryckte hål på hinnan så vattnet gick.
 
Men jag skulle fortfarande få vänta jag var ju inte helt öppen.
 
Vi väntade och väntade, hade nu börjat känna av värkarna igen.
 
Efter här har jag inte alls mycket minne ännu mindre om tid!
 
Jag vet bara att jag fick så sjukt ont i ryggen och kom på att det är nog fan min muskel som jag haft sådana problem med, har gått på massage tidigare för det men inte senaste åren, och har inte känt av något i den musklen under hela graviditeten!
 
Men nu ja jag trodde jag skulle dö så ont det gjorde, så barnmorskan fick hämta vete kudde och det hjälpte! och fy fan vad skönt de var! dock fick ha två och byta mellan och varje gång hon skulle ut och värma den andra fick hon höra att hon var tvungen att skynda sig och lika så när dom bytade, det tog inte många sekunder att byta men dom sekunderna kändes nästan som timmar!
 
Jag vet inte riktigt när man det kändes som om jag hela tiden var tvungen att krysta, Anna sa till mig att ännu var det inte dax och det var onödigt om jag slösade på krafterna men jag krystade en del ändå.
 
Hon var inne och kollade till paret i rummet jämte ett par gånger och även då fick hon höra att hon fick skynda sig och tror vi ringde på henne ett par gånger där med då varje gång hon lämnade rummet trodde jag den lille var på väg ut.
 
Sen var de nog väl dax tror jag, jag vet inte riktigt men jag sög i mig lustgas och pressade och pressade, fick höra att jag var duktig och allt gick bara bra, dock hörde jag inte dom hela tiden, men Anna peppade och Pierre peppade och tog hand om mig, han höll även hela tiden ett öga på lillens hjärtljud!
 
Vet inte riktigt om det var här Anna sa till mig att han iallafall kommer vara ute innan klockan sju och jag tror klockan är typ 3-4 bara och tänker skit ska jag ligga så länge här till! men får veta att klockan är 10 i 7, detta kan också ha varit precis efter dagpersonalen kommit är inte helt säker men det var i samma veva där iallafall.
 
Helt plötsligt kommer där in fler folk i rummet och samtidigt börjar dom pilla med maskinen där lillens hjärtljud visades och min panik på den där lilla tiden rellaterade i massa tankar som typ nu är det något fel på lillen eller nu måste jag in på operation vi måste få ut honom snabbt typ.
 
Men det var bara personalen som skulle gå på dagpasset som kom och dom pressenterade ju sig snabbt så klart men innan dom han göra det så kom det som sagt massa tankar!
 
Anledningen till att dom pillade på maskinen var för att den lilla sensorn dom satt på lillens huvud slutade fungera.
 
Dom sa att nu är han på väg, och jag krystade och krystade och trodde typ 3 gånger att jag fick ut honom innan han ens var ute var väl för att han flyttade på sig lite lite!
Jag fick vända mig om och ligga på sidan och fick pressa igen.
 
Till slut sa dom krysta nu för nu kommer han eller något sådant!
Och jag pressade på och man kände verkligen när han kom ut på riktigt!
 
Den känslan går inte beskriva men det kändes som en lättnad och det kändes ännu bättre när man fick höra honom skrika och sedan få upp honom på bröstet då kom tårarna, våran lille kille var verkligen och nu var han äntligen ute hos oss!
 
(skrivningen här ha blivit lite luddig men det får ni ta så länge får inga papper på allt fören om 2 månader typ)
 
Känslan av att få hålla honom mot mitt bröst och även att se Pierre så lycklig går inte beskriva vi båda grätt för fullt!
 
Pierre var även stark och klippte navelsträngen efter att dom berättat att lillen inte känner något!
 
Fick ligga där och mysa med lillen ett tag sen skulle dom mäta och väga honom samt sätta på honom en blöja och lite kläder!
 
Dock hade han redan bajsat på mig :P
 
Iallafall så fick Pierre både sätta på blöja och klä på honom och han var så duktig :).
 
Sen fick vi lägga kvar där några timmar tror jag det var och fick frukost osv.
 
Mer om tiden på BB kommer senare!
 
Lillkillen har iallafall fått namnet Dante han är 50cm lång och väger 3724g!
 
När jag hade honom uppe hos mig efter han kommit ut!
 
 
 

Allt gick bara bra trots smärtan och jag mår bra och våran lille Dante mår fin fint!
 
Jag förstår nu vad alla andra mammor prata om när dom säger att det gör riktigt jävla ont men att man glömmer den smärtan så snabbt och ja smärtan försvann verkligen dirket när han kom ut!
 
Att äntligen ha honom hos oss går inte att beskriva med ord men det närmaste jag kan komma är LYCKA!
 
Nu vaknar han nog snart igen och vill ha mat får som sagt skriva mer sen och det är lite luddigt i den här texten men de får ni ta så länge!
 
 
 

Aki feat. Kapten Röd - När Solen Går Ner

2013-10-16 @ 21:09:52 i Musik
 

Governor Andy - Välkommen till Sverige

2013-10-16 @ 21:07:58 i Musik
 

Cockpit

2013-10-16 @ 18:00:00 i Film
 
 
 
 
 
Originaltitel: Cockpit     
Regissör: Mårten Klingberg
Utgivningsår: 2012
Längd: 96 min
        
Om Cockpit:
Piloten Valle behöver desperat ett nytt arbete. När han får höra att flygbolaget Silver Airlines letar efter en kvinnlig flygkapten drar han sig inte för att hoppa i högklackat, krypa i ett schyst fodral och söka jobbet. Han lånar sin systers identitet mot en helårsprenumeration på en morgontidning. Att pilotkollegan Cecilia blir förälskad i Valles nya, kvinnliga jag ingår dock inte riktigt i planen.


Skådespelare:
Jonas Karlsson, Marie Robertson, Ellen Jelinek, David Bonté Atterberg, Karin Lithman, Chatarina Larsson, Carina Söderman, Björn Gustafsson, Sofia Ledarp, Mårten Klingberg, Gustav Levin, Björn Andersson, Måns Westfelt, Eva Fritjofson, Karin Bjurström

Manus:Erik Ahrnbom
Genre: Komedi
Produktionsland: Sverige
 
(bild google, info från http://nyheter24.se/filmtipset/)

Family isn't allways blood.

2013-10-16 @ 06:35:08 i Bilder



En text jag hittade angående de jag skrev häromdagen om att familj inte bara är blodsband <3

The Haunting in Connecticut

2013-10-15 @ 18:00:00 i Film
 
 
 
 
 
 
Originaltitel: The Haunting in Connecticut     
Regissör: Peter Cornwell
Utgivningsår: 2009
Längd: 92 min
        
Om The Haunting in Connecticut :
En familj är tvungna att flytta närmare den klinik där deras son behandlas mot cancer. I deras nya hem börjar familjen uppleva våldsamma, övernaturliga händelser som föräldrarna först skyller på deras stress för sonens sjukdom. Senare upptäcker de dock att deras nya hem är ett före detta bårhus med ett mörkt förlutet.


Skådespelare:
Virginia Madsen, Elias Koteas, Martin Donovan (II), Kyle Gallner, Amanda Crew, DW Brown, Ty Wood, John B Lowe

Manus: Adam Simon, Tim Metcalfe
Genre: Thriller, Skräck
Produktionsland: USA
 
 
(bild google, info från http://nyheter24.se/filmtipset/)

Snack om skor och slutet på graviditeten :)

2013-10-15 @ 08:47:20 i Vardag
Nu är jag på bussen påväg mot Markaryd ska in till barnmorskan och sen upp till pappa med familj för att vara där under dagen medans Pierre jobbar :).

Ja jag köpte ju ett par bullhead skor på loppis i somras för 15kr de är typ som Buffalo skor som var så sjukt populära innan, idag är första gången jag använder dom, kan säga att man är ju inte precis van vid att gå i sådana skor längre, jag har ju dessutom bara gått i typ foppatofflor hela sommaren fram till nu för de har varit bekvämast och lättast typ haha.

Nu blir jag genast 1-2 cm längre och lite tyngre på fötterna haha, tyckte inte de riktigt var väder för foppatofflorna men ändå inte för vinterkängorna heller så ja jag hade inte så mycket val mer än dessa eller dom conversliknande skorna idag, och ja dom får jag ju knappt på mig just nu så haha.

Fan låter som om jag är värsta skofantasten haha ser att de ser ut som om jag har massa skor ja nu är det väl många för min del brukar ju ha ett par bara annars så ja just nu är de många. 

Fan massa snack om skor här nu xD.

Jaja vi får väl de vad barnmorskan säger idag har ju gått över tiden med 3 dagar redan, och väntan känns oändlig typ, vill ju bara få mysa med min bebis samt också få själva förlossningen överstökad typ men vi får väl se när lillen vill komma, börja få mer och mer sammandragningar osv nu iallafall men inga värkar eller liknande.

Låter kanske lite dumt att man typ längtar efter smärtan men de gör jag eller ja inte efter själva smärtan utan vad jag får ut av den efteråt så klart, vill ju ha min lilla familj nu och bara få mysa med lillen och Pierre <3.

Nä nu blev de ett långt inlägg här, uppdaterar kanske mer sen :)

Harold & Kumar Go to White Castle

2013-10-14 @ 18:00:00 i Film
 
 
 
 
 
 
Originaltitel: Harold and Kumar Go to White Castle     
Regissör: Danny Leiner
Utgivningsår: 2004
Längd: 88 min
        
Om Harold and Kumar Go to White Castle:
Två knarkande vänner, en koreanskamerikansk investerare och en indiskamerikansk läkarstudentkanditat, går igenom sina livs resor under en kväll letandes efter en hamburgerrestaurang som heter White Castle.


Skådespelare:
John Cho, Kal Penn, Paula Garcés, Neil Patrick Harris, David Krumholtz, Eddie Kaye Thomas, Fred Willard, Malin Åkerman, Ryan Reynolds, Christopher Meloni, Gary Anthony Williams, Ethan Embry
Manus: Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg

Genre: Komedi, Roadmovie
Produktionsland: USA, Kanada, Tyskland
 
(bild google, info från http://nyheter24.se/filmtipset/)

Jackass 2.5

2013-10-13 @ 18:00:00 i Film
 
 
 
 
 
 
 
Originaltitel: Jackass 2.5
Regissör: Jeff Tremaine
Utgivningsår: 2007
Längd: 64 min
        
Om Jackass 2.5:
Oanvända scener från Jackass the Movie 2. Filmen visar inte enbart stunts, utan också Jackass-medlemmarnas kommentarer om deras liv som en "Jackass".

Skådespelare:
Johnny Knoxville, Preston Lacy, Bam Margera, Vincent Margera, Chris Pontius, Steve-O, Jason Acuña, Dave England, Ryan Dunn
Manus: Preston Lacy
Genre: Komedi, Dokumentär
Produktionsland: USA
 
(bild google, info från http://nyheter24.se/filmtipset/)

How African Asian Ask Girls Out Within One Minute Like A Boss

2013-10-13 @ 13:37:04 i Humor enl Shiibby

haha

2013-10-13 @ 13:31:48 i Humor enl Shiibby
 
Var i och för sig Berra som skickade denna till Pierre men ändå haha :P

Sovit massor!

2013-10-13 @ 11:56:09 i Vardag
Sovit massor i natt, så skönt!
 
kan ju i och för sig vara för att jag inte sov något alls igår natt och sedan gick och la mig en 3 timmar på eftermiddagen bara men ändå skönt, visst jag har vaknat ett par gånger för att kissa men somnat om alla gånger med så de har ju varit bra :)
 
Idag ska vi nog inte göra så mycket alls faktiskt, eller jag ska diska och Pierre ska dra en runda med dammsugaren typ det är väl det ända.
 
Sen ska vi vänta på bebis med..
 
Vill bara att han ska komma ut nu nu nu, vill mysa med våran lilla och sen vill jag ju ha själva förlossningen klar med går ju och tänker på den lite då och då men allt kommer gå bra tror jag nog allt :) men inte är han då punktlig av sig utan vi får väl se vilken dag han väljer att komma :)
 
 

Mac & Devin Go to High School

2013-10-12 @ 18:00:00 i Film
 
 
 
 
 
 
Originaltitel: Mac & Devin Go to High School     
Regissör: Dylan C Brown
Utgivningsår: 2012
Längd: 75 min
        
Om Mac & Devin Go to High School:
En komedi där vi får följa två high school studenter - en som brottas med att skriva klart sitt examental och en annan som går om sista året, för femtonde gången.


Skådespelare:
Snoop Dogg, Andy Milonakis, Mike Epps, Samantha Cope, Wiz Khalifa, Teairra Mari, Tiffany Anne Hughes, Teni Panosian, Nick Pasqual
Manus: Jamieson Stern, Herschel Faber
Genre: Komedi
Produktionsland: USA
 
 
(bild google, info från http://nyheter24.se/filmtipset/)

De jag köpte på barnloppisen den 1 oktober

2013-10-12 @ 04:35:55 i Bilder







Det är lite olika storlekar men blev nöjd allt detta för endast 145kr om jag inte minns fel :) nu ska lillen bara komma ut med :)

Kan inte sova.

2013-10-12 @ 04:32:59 i Shiibbys tankar/åsikter
Ligger här och funderar på allt mellan himmel och jord, kring förlossning, att bli förälder, livet osv osv.

Kan inte alls sova, känner nervositeten i hela kroppen det är ju den 12e idag dagen då lillen egentligen är beräknad att komma men ännu har jag inga känningar av de mer än nervositeten då men iallafall.

Man vet ju aldrig värkarna kanske sätter igång senare idag eller imorgon eller om 5 dagar eller så kanske jag får bli igång satt, just de att de börja känns mer verkligt nu, visst dom säger två veckor före till två veckor efter bf men de är inte fören nu i natt de känns mer verkligt fast jag ändå inte kan fatta att vi snart har en liten bebis här hemma, de går liksom inte helt in men de kommer väl :).

Detta inlägg var först tänkt att jag skulle lägga in bilder jag glömt lägga in från barnloppisen som dom har/hade på familjecentralen men dom kommer snart i ett eget inlägg istället :)

Steve Kardynal's Sexy and He Knows It!!

2013-10-11 @ 20:37:25 i Humor enl Shiibby
 

Don't Be a Menace to South Central While Drinking Your Juice in the Hood (Ghettoblaster)

2013-10-11 @ 18:00:00 i Film
 
 
 
 
 
 
 
Originaltitel: Don't Be a Menace to South Central While Drinking Your Juice in the Hood     
Regissör: Paris Barclay
Utgivningsår: 1996
Längd: 89 min
        
Om Ghettoblaster:
Som alla dom där gangsta-ghetto-filmerna, ni vet. Fast roligare.

Skådespelare:
Keenen Ivory Wayans, Shawn Wayans, Marlon Wayans, Tracey Cherelle Jones, Vivian Smallwood, Chris Spencer, Helen Martin, Lahmard J Tate, Suli McCullough, Vivica A Fox, Bernie Mac, Mik Scriba, Omar Epps, Antonio Fargas, Keith Morris, Faizon Love

Manus: Marlon Wayans, Phil Beauman, Shawn Wayans
Genre: Komedi, Kriminalare
Alternativ titel: Ghetto Blaster
Produktionsland: USA
 
(bild google, info från http://nyheter24.se/filmtipset/)

Blonda Bettan

2013-10-11 @ 13:04:29 i Humor enl Shiibby

Familj för mig.

2013-10-11 @ 05:58:44 i Familjen
Tänker på en sak en nära vän skrev i sin blogg om familj, om att hon nog egentligen aldrig haft en familj och jag förstår henne med tanke på vad hon gått igenom med åren. 

Men min tanke då är vad är egentligen ens familj? Visst för mig är min biologiska familj viktig MEN den hade inte behövt vara det, jag har haft den turen att få föräldrar och syskon som bryr sig om varandra även om det ibland varit lite strul osv. Men de är inte alla som har denna turen.

Men måste ens "familj" alltid vara den biologiska familjen? Nej jag tycker verkligen inte de!

Ordet familj för mig betyder så mycket mer än blodsband.
Familj kan vara de vänner som står en närmast, de som alltid finns där och stöttar en när man mår dåligt, de man kan vända sig till för att bara prata och de som alltid står vid ens sida oavsett vad, "familjen" kanske inte alltid håller med en och tycker att de val man gör är de bästa men en "familjemedlem" står ändå kvar vid ens sida i vått och torrt. 

Jag tänker på de vänner som alltid stått mig nära de är oxå en del av min familj, de som liksom alltid finns där även fast tiden går och man kanske inte alltid hörs av som man borde, de man kan ha konflikter med men när de väl kommer till kritan så finns dom där.

Jag tänker också på Pierre, som inte har någon kontakt med sina biologiska föräldrar och som absolut inte vill ha det, han har sin mamma och sin pappa som alltid ställt upp för honom det är dom som är han familj det är dom som alltid finns där när han behöver de.

Jag tänker även på min och Pierres snart alldeles egna lilla familj som visst kommer vara biologisk och som jag så klart hoppas på kommer bli en bra liten familj.

Det finns så många sätt att tolka ordet familj oavsett om det är blodsband eller inte.

Min biologiska familj är stor, men den blir ännu större om jag lägger till alla de personer jag räknar till familj, de är nära vänner, det är sambos och ingifta med andra "familjemedlemmar ".

Min familj är de personer jag vill ha i mitt liv tills den dagen jag inte längre finns, de har inte längre med blodsband att göra för min del, visst har blodsbanden en betydelse till viss del för mig så klart men det är inte självklart för alla. 

En familj är så mycket mer, en familj är kärlek oavsett vad som kommer i vägen! 


Tavlan jag fått av min syster säger så mycket!

Familjen är en liten värld skapad av kärlek.

Oavsett om det är den biologiska familjen, fosterfamilj, eller en familj som består av vänner så är den röda tråden alltid kärlek och respekt!

Fixar och donar.

2013-10-06 @ 18:53:53 i Bilder
Håller på att fixa och donar, har diskat, bäddat om i lillens säng, fixat lite vid skötbordet, lagt ner kläderna han fått av mamma i lådorna och nu håller jag på att packa till bb väskan, är väl på tiden kanske :). 

Men usch vad de är svårt att veta vilka kläder man ska ta med till honom har jätte söta kläder som jag vill ska vara hans första i storlek 50 men vem vet de kanske är för litet? Jaja blir kläder i storlek 50 och 54 iallafall så får vi hoppas på de bästa, Pierre får ner på stan annars :).

Iallafall tagit fram kläder till mig och lillen, samt schampo, balsam, tvål, tandborste, tandkräm, toapapper, bindor, blöjor, våtservetter, nappar, handduk, filt osv osv för att packa ner i väskan iallafall, nu ska vi bara snart åka ner till Markaryd för att hämta en väska för de har jag inte ens tänkt på att jag inte här någon xD.

Lite bilder:

Lillens säng :)
Med både grisen, snutten, Draken nallen och speldosenallen :)



Skötbordet:

Sen lite från badrummet med de nya mattorna och skåpet :)



Nä nu blir de väl snart Markaryd och sen hem och fixa lite till xD

Fullt Hus igen

2013-10-06 @ 18:00:00 i Film
 
 
 
 
 
 
 
Originaltitel: Cheaper by the Dozen 2     
Regissör: Adam Shankman
Utgivningsår: 2005
Längd: 94 min
        
Om Fullt hus - igen:
Familjen Baker åker på semester till den stuga de firat flera somrar många år tidigare. Dessutom ska de tävla mot en rivaliserande grannfamilj med 8 barn.


Skådespelare:
Steve Martin, Eugene Levy, Bonnie Hunt, Alyson Stoner, Forrest Landis, Morgan York, Liliana Mumy, Jacob Smith, Tom Welling, Piper Perabo, Hilary Duff, Blake Woodruff, Kevin Schmidt, Carmen Electra, Jaime King
Manus: Sam Harper
Genre: Komedi, Familjefilm, Äventyr
Produktionsland: USA
 
(bild google, info från http://nyheter24.se/filmtipset/)

Gris och svampar :)

2013-10-06 @ 16:44:41 i Familjen
Idag håller vi på att fixa lite här hemma, jag diskar och ska fixa lite annat sen och Pierre han skruvar ihop badrumsskåp som inhandlades på Ikea i måndags när jag var där med mamma och mormor, så lite effektiva är vi idag iallafall :).

Igår var vi hemma hos pappa och hälsa på en runda och även Sandra och Hampus kom dit.
Stefan bjöd även oss på hämt mat, gottit :).

Pappa, Anki och Tessan hade varit på Ikea på dagen och handlat lite där ibland en söt liten gris till lillen.




Så denna söta Lotta på bråkmakargatan gris fick han att mysa med sen när han väl tittar ut, av morfar, "extra mormor" och moster Tessan, skit mysig är den :).

Anki har idag med gjort klart super Mario svamparna till hans vagn skit söta blev dom.



Dom ska alltså hänga som en liten mobil ovanför i vagnen typ.

Hon ska även ge sig på att göra Mario och Luigi när hon hittar ett bra mönster till dom och kanske lite större svampar som kan användas till leksak med någon bjällra i eller liknande :).

Tack så mycket!

Nä nu ska jag fortsätta här :)

Fullt Hus

2013-10-05 @ 18:00:00 i Film
 
 
 
 
 
 
 
 
Originaltitel: Cheaper by the Dozen
Regissör: Shawn Levy
Utgivningsår: 2003
Längd: 98 min
        
Om Fullt hus:
Den stora familjen Baker flyttar från en liten stad i Illinois till en storstad efter att pappan i familjen, Tom Baker, får ett drömjobb som tränare för ett fotbollslag. Under tiden får hans fru sin första bok publicerad, och när hon sedan åker bort för att göra reklam för boken så måste Tom både ta hand om fotbollslaget och sin stora familj...


Skådespelare:
Steve Martin, Bonnie Hunt, Tom Welling, Hilary Duff, Piper Perabo, Ashton Kutcher, Richard Jenkins, Alyson Stoner
Manus: Craig Titley, Sam Harper, Joel Cohen, Alec Sokolow
Genre: Drama, Komedi
Produktionsland: USA
 
(bild google, info från http://nyheter24.se/filmtipset/)

If you dont want..

2013-10-05 @ 00:42:42 i Humor enl Shiibby


Barnhemmet

2013-10-04 @ 18:00:00 i Film
 
 
 
 
 
 
 
Originaltitel: El orfanato
Regissör: Juan Antonio Bayona
Utgivningsår: 2007
Längd: 105 min
        
Om Barnhemmet:
Laura återvänder tillsammans med sin man och deras son Simon till barnhemmet hon växte upp i. Det är nu övergivet, men hon beslutar sig för att rusta upp det och driva det som förr. Deras nya hem och de mystiska omgivningarna väcker Simons fantasi och pojken börjar alltmer dras in i ett universum fylld av fantasifulla sagor och inte helt oskyldiga lekar. Simons värld bekymrar och skrämmer Laura och väcker dunkla och otäcka minnen från hennes egen barndom till liv.


Skådespelare:
Belén Rueda, Fernando Cayo, Geraldine Chaplin, Montserrat Carulla, Mabel Rivera, Andrés Gertrúdix, Roger Príncep, Edgar Vivar
Manus: Sergio G Sánchez
Genre: Drama, Thriller, Skräck, Mysterium
Produktionsland: Mexiko, Spanien

Första "värkarna"??

2013-10-04 @ 00:39:42 i Bilder



Nu efter 00 i natt är de BARA 8 dagar kvar till beräknad förlossning och idag är nog första dagen jag liksom känt av att de nog börja närma sig lite fast jag vet inte riktigt svårt att förklara liksom. Så första värkarna kanske :O 

Det kändes lite som om han tryckte på alla håll och kanter på en och samma gång så var väl livmodern som spände lite antagligen eller något sådant, de gjorde liksom inte ont men de var ju ingen upplevelse jag varit med om innan heller, vart lite tryck neråt också lite mer än vad de varit innan för visst har jag känt lite tryck neråt men inte lika ofta/mycket som idag (läs igår) så ja de kändes lite märkligt faktiskt men de är ju inget konstigt att de börja komma nu heller så :).

Jag och Pierre myste ner oss i sängen en stund då klockan var väl bara typ halv åtta men vi båda somnade en stund och vaknade igen vid halv tio, var rätt skönt ändå att sova den stunden även fast jag sovit till och från hela dagen (som de delats andra dagar). 

Även fast jag fick den där känslan i magen idag så känns de ändå som om de är låååångt kvar till den lille ska komma ut men ja det är ju bara lite mer än en vecka till beräknat och kommer han inte innan så lär jag ju vara nervös efter den 12e iallafall men jag tror fortfarande de är något jag liksom skjuter framför mig vet inte riktigt varför men tror det är mitt huvud som försöker att inte få panik eller något :). 

Annars så? Ja annars händer de inte mycket, i helgen tänkte jag skruva ihop de nya badrumsskåpet och fixa med de vi köpte på Ikea i måndags, nä de har inte blivit av ännu, jag har ju sovit bort tiden, men man ska ju vila mycket säger dom haha får skylla på de ;), på lördag ska vi nog även hem till pappa eller min bror och Pierre hade visst planerat de så nu måste vi åka dit en runda för nu har vi lovat Tessan de med :)

Här är förresten Tessans bild hon tog på dagis för någon dag sedan :).



Ska förresten prata med henne om att leka lite modell så Simone (simoneliljensoe.blogg.se), hon som tog våra gravid bilder, kan få ta lite kort på henne, och jag tror ju inte Tessan säger nej ;)

(Vet inte hur jag länkar namn via telefonen så hoppas Simones bloggadress blev rätt ;) )

Patrik 1,5

2013-10-03 @ 18:00:00 i Film
 
 
 
 
 
 
 
 
     Originaltitel: Patrik 1,5     
Regissör: Ella Lemhagen
Utgivningsår: 2008
Längd: 102 min
         
Om Patrik 1,5:
Göran och Sven har blivit godkända för adoption. Problemet är att det saknas givarländer som accepterar homosexuella föräldrar. En dag öppnar sig en möjlighet att få adoptera ett svenskt föräldralöst barn, "Patrik 1,5 år", men något går fel i byråkratin och en annan Patrik hamnar hos dem. Den Patrik som kommer är istället tonåring, homofob och med ett kriminellt förflutet.


Skådespelare:
Gustaf Skarsgård, Torkel Petersson, Tom Ljungman, Annika Hallin, Amanda Davin, Jacob Ericksson, Anette Sevreus, Mirja Burlin, Antti Reini, Marie Delleskog, Johan Kylén
Manus: Ella Lemhagen
Genre: Drama, Komedi, Romantik
Produktionsland: Sverige

Hejarklacken

2013-10-02 @ 23:03:37 i Humor enl Shiibby
 
Humorn är på topp ikväll xD

Viktväktarna

2013-10-02 @ 22:54:57 i Humor enl Shiibby
 
Så jävla bäst!

Ylvis - The Fox (What does the Fox say?)

2013-10-02 @ 22:50:35 i Musik
 
 
Jag vet den börja bli lite gammal men den sätter sig på hjärnan xD

Shoppingen i Ullared :)

2013-10-02 @ 19:07:12 i Bilder
I lördags var vi som sagt i Ullared blev en del shoppande till lillkillen och till Pierre, samt lite till lägenheten så som fotoramar sen ett par mjukisbyxor till mig, tvättmedel shampoo, våtservetter och lite sådant bra att ha.
 
Här kommer lite bilder på en del av grejerna :)
 

Tigerbody till lillen :)
 
 
Julklapp till Tessan
 
 
Min egna supermario chokladkalender :D
 
T-shirt till Pierre.
 
En julklapp till, till Tessan exakt en sådan hon tittat på :)
 
 
Till Lillen :)
 
 
Till lillen :)
 
 
Byxor till Lillen :)
 
 
Ännu en parafym till Pierre han har ju inte redan 20st olika xD
 
Mjukis set till Lillen :)
 
Brandman body till Lillen :)
 
Bodys till Lillen :)
 
 
 
Datamus till Pierre xD
 
 
Och Musmatta till Pierre
 
 
 
Det var som sagt bilder på en del av de som inhandlades i Ullared och jag blev rätt nöjd med dagen även fast jag bara köpte ett par mjukisbyxor till mig själv, är ju knappast lönt att prova massa kläder när man är höggravid ;), men de mjukisbyxor jag köpte har jag redan typ 3-4 likadana av, men med olika färg på randen typ och dom trivs jag bra som fan i, dom har varit stora och bra redan innan och nu under graviditeten så brukar köpa dom när jag är där :)
 
Det var också skönt att för en gång skull kunna bestämma själva när vi ville åka och när vi själva hade tid och pengar till det och slippa planera med någon annan långt innan, visst är det trevligt att åka tillsammans med andra helt klart men innan var vi tvugna att rätta oss efter andra men inte denna gången ;)
 
De var till och med Pierres idé att åka dit faktiskt ;P
 
 

College Road Trip

2013-10-02 @ 18:00:00 i Film
 
 
 
 
 
Originaltitel: College Road Trip     
Regissör: Roger Kumble
Utgivningsår: 2008
Längd: 83 min
        
Om College Road Trip:
Filmen handlar om en duktig ung kvinna som bestämmer sig för att resa runt i landet för att välja rätt college, men då bestämmer sig hennes överbeskyddande far för att hänga med...


Skådespelare:
Martin Lawrence, Raven-Symoné, Adam LeFevre, Brenda Song, Margo Harshman, Lucas Grabeel, Kym Whitley, Will Sasso, Na'Kia Bell Smith
Manus: Emi Mochizuki, Carrie Evans, Cinco Paul, Ken Daurio
Genre: Komedi
Produktionsland: USA
 
(bild google, info från http://nyheter24.se/filmtipset/)

Sover och drömmer roligt

2013-10-02 @ 12:42:09 i Vardag
Idag bara sover jag typ, sovit hela förmiddagen och funderar nästan på att lägga mig lite till i sängen, drömmer så roligt med ju haha i förmiddags gifte jag och Pierre oss t.ex och sen stressade jag runt lite här och var och sedan var jag och mamma på e-market och skulle köpa våran bröllops present haha.
 
Vi hade också ett väldigt konstigt bröllop vet inte ens var vi var någonstans och middagen började klockan 10 på förmiddagen och skulle vara till klockan 18.00 på kvällen innan vi ens skulle till kyrkan och jag vet att jag gick och funderade på hur i helvete jag skulle kunna hålla klänningen ren alla dom timmarna.
 
Ja som sagt man kan drömma sjukt men roligt :)

Gravidfotona

2013-10-02 @ 07:30:35 i Bilder
Som sagt i söndags tog Simone   Gravidfoto på mig och Pierre, blev väldigt nöjd med bilderna, någon blev suddig men jag ville ha dom ändå här kommer alla som vi blev nöjda med iallafall, men finns en hel hög till som kanske dyker upp lite då och då sen :)
 
 
 
 

Som sagt vissa blev lite suddiga vi hade lite svårt för att vara still osv och vissa är ju bara flum ;), men jag är glad att Simone övertalade mig att ta gravidfoton för jag blev sjukt nöjd med dom ändå faktiskt!
Hon ska helt klart få ta kort på lillen när han kommer ut med, samt andra bilder på oss :)

Snart är dagen slut

2013-10-01 @ 20:22:30 i Vardag
Så då var snart denna dagen slut.
 
Har varit hos barnmorskan där allt gick bra och värden var bra osv.
 
Sen hemma och sovit mest typ och sedan varit på möte med hyresgästföreningen.
 
Nu sitter jag bara här och spelar lite marketland på facebook, har fastnat helt i det ;)
 
Jag vet att de inte kommit upp något filmtips de senaste dagarna men hade inte lagt in fler på schemalagda och har inte haft tid att göra de men imorgon ska jag försöka ha tid till det tänkte jag för då är det som sagt inget planerat, eller jo lämna ut lappar i trappuppgångarna angående bomöte men de tar ju inte så lång tid :).
 
Snart blir de iallafall sova tror jag, eller iallafall vila ryggen för den värker så in i....
 
 
 
 

Trötter!

2013-10-01 @ 08:52:37 i Vardag
Trött trött trött!

Känns som om jag skulle kunna sova minst 28 timmar till xD men vart tvungen att stiga upp för skulle ta bussen nu vid 8.37 så ni kan nog gissa att jag sitter på bussen nu, ska ju till bm i Markaryd och har även hört dom har barnloppis där på familjecentralen så tänkte kolla lite där med man vet ju aldrig om man hittar något :).

Sen ska jag nog försöka fjäska för Anki om att få skjus hem för ikväll sen så har vi möte och Pierre hinner inte hämta mig mellan jobbet och mötet, sen vill jag gärna hem och sova lite till ;).

Imorgon har jag iallafall inget planerat så då tänker jag sova, sen sova lite till och sen sova och sen typ kanske göra så lite som möjligt ;) nä men ska iallafall mest bara ta de lugnt har varit mycket de senaste dagarna och de är ju egentligen nu jag behöver vila säger dom som vet så att jag har energi till att föda, dock så måste de ju gå och föda ändå tror ju inte precis att jag kommer somna mitt i en krystning ;) dock så blir de nog lättare och kanske lite trevligare för som runt omkring om man iallafall inte är jätte trött när man kommer in, jag är nog trevligare att vara i närheten av då iallafall :).

Nä framme i Markaryd om en stund och då ska Anki möta upp mig vid Konsum så jag kan åka upp om där innan bm klockan 10.30 :)