Lördag!

2013-07-28 @ 11:59:11 i Familjen

Lördagen började lite halv stressigt hade ställt klockan på 10 men gick upp närmare halv elva och klockan elva skulle vi varit i Markaryd för att passa lillasyster, fast pappa och Anki skulle inte iväg fören vid 12 tiden och det visste ju jag så var ändå inte så stressad med att vara där klockan 11.

Innan vi körde till Markaryd skjutsade vi Berra till Ica då det ösregnade, tyckte synd om honom som annars skulle behöva gå :).

Sen nere hos pappa och Anki var det dax att passa Tessan när pappa och dom skulle åka.

Passningen gick jätte bra och hon var jätte duktig.

Vi åkte en runda hem till mig och Pierre medans Pierre körde och hämtade Denniz i Ljungby efter det åkte vi och handlande MASSA godis på herrgårdstoppen haha.

Efter de var det vidare till Markaryd igen där jag fick ställa mig och laga middag till alla, blev makaroner och köttfärssås men det verkade duga för alla åt, till och med Tessan åt jätte bra så.

Efter vi hade ätit bestämde vi oss för att åka ut till Vesljunga för att bada fötterna bara även Simon följde med mig Pierre och Tessan, vi skulle ju som sagt bara bada fötterna men Simon och Tessan blev sugna på att bada mer så Simon badade i sina kalsonger och Tessan i sina trosor efter som vi inte hade packat med badkläder utan bara handdukar :) Tessan tyckte det både var roligt och även lite busigt tror jag allt :).

Väl hemma hos pappa och dom igen fick hon duscha av sig och sedan ta på sig pyjamasen sen mös vi bara i soffan och åt godis tills pappa och Anki kom hem, dom var hemma redan vid halv 11 tiden, så blev inte så sent.

Både jag och Pierre var trötta när vi kom hem så gick och la oss i sängen direkt men låg och pillade på telefonerna lite och på Facebook såg jag att Susanne och Rille var uppe hos Berra och dom har vi inte möjlighet att träffa så ofta längre så vi steg upp och körde upp till Berra vi också för att hälsa på dom, där var även kamila, Jennie Råååger och Lukas :). Blev att vi stannade till runt ett två tiden eller något sådant tror jag klockan var iallafall sedan skjutsade vi upp Jennie Råååger och Lukas till Shell så dom kunde köpa korv sen vidare hem med dom och sedan vidare hem till oss.

Väl hemma igen blev det sängen direkt och somnade rätt fort :).

Idag har jag dock ingen anning om vad som händer, eller jo vi skulle nog hämta Danne i Ljungby vad jag vet, men annars så har vi inget planerat :).

Fredag!

2013-07-28 @ 11:35:41 i Vardag

Ja vad gjorde vi i fredags, det har jag nästan glömt bort helt haha dagarna ser oftast likadana ut xD.

Men ja vi var i Markaryd hos både pappa och Urban sedan skjutsade vi även lite vänner till Ljungby, och ja när vi var där träffade vi min syster en runda med då hon och henne pojkvän var och hälsade på en vän där, träffade även Sara en runda där :).

Sen hände väl inte så mycket mer tror jag, eller jo när vi kom hem kollade jag på filmen "thats my boy" med Adam Sandler, rätt rolig film faktiskt :).

Torsdag!

2013-07-25 @ 21:56:52 i Vardag

Idag steg vi upp sent tror klockan var närmare tolv eller något sådant dock hade jag ju vaknat redan på tidig förmiddag som vanligt men somnat om som tur väl var sen varit uppe en lite runda och ringt lite samtal men kunde inte låta bli att lägga mig jämte finaste igen :).

När vi hade ätit frukost åkte vi till Markaryd en runda, blev en runda hos Urban sen släppte Pierre av mig en runda hos pappa men pappa Anki och Tessan var inte hemma så när Pierre var klar med de han skulle göra fick han hämta mig igen innan han skulle ner till Urban igen väl där satt vi mest och pratade efter som de regnade.
Pappa Anki och Tessan kom också dit en liten runda så fick träffa lillskitan lite idag iallafall :).

När vi skulle köra hem fick vi åka ut till växtia åt Sussi och hämta två buskar till henne sen lämna det hemma hos henne, det är roligt när man kan hjälpa någon faktiskt :) Sussi blev iallafall jätte glad när vi kom med då :D.

Och ja idag blev vi inte bjuda på mat någonstans så idag var vi tvungna att laga mat själva, så det blev jag som fixade de, det blev potatisgratäng och chorizo korv, var riktigt gott iallafall :).

Sen har vi kollat på filmen evil dead, den var dock inte så bra som jag förväntade mig tyvärr.

Just nu ligger jag och kollar på busungarna, har sett den ett par gånger innan för lääääänge sen men den är ju så rolig och ungarna är så för söta :).


Bild från Google på telefonen..

God natt!

2013-07-24 @ 23:26:03 i Allmänt
Nä nu tänker jag säga god natt om jag nu kan sova då det är sjukt varmt och jag svettas som en liten gris, eller stor gris kanske till och med xD
 
Imorgon får vi se vad dagen har att erbjuda!
 
 

En summering av graviditeten med mera!

2013-07-24 @ 23:12:32 i Familjen
 
 
Som ni ser på bilden ovan är det mindre än 3 månader kvar bf!
Och vi längtar även fast vi inte riktigt fullt ut förstått att vi faktiskt ska bli en liten familj den dagen vi får hålla honom blir nog den dagen vi även kommer att inse att allt verkligen är sant!
 
Vi hade inte planerat någon gravidtet just nu, vi har hela tiden sagt blir det så blir det helt enkelt och jag har om jag ska vara ärlig länge trott att jag haft svårt att bli gravid, vilket jag kanske har också vad vet jag men nu är jag iallafall det och ingen kan vara lyckligare än jag just nu ;).
Jag är glad över att det är Pierres barn jag bär och jag vet att han kommer bli världens bästa pappa!
 
Om man bort ser från allt det här med blodvärdet och att jag har fått blod osv så har jag haft en bra graviditet hittills, jag har i stort sätt mått bra hela tiden och det jag känner av mest är ryggen, och ibland vill jag bara gråta för att jag har så ont, men Pierre är snäll och ger mig massage nästan varje kväll som tur väl är, känner av det även i benen vissa dagar, vissa dagar mer andra mindre, och ibland kan även det vara ett rent helvete men det är bara att kämpa på för att jag vet att det kommer vara så mycket värt det när jag väl får se lillkillen!
 
Jag har också varit väldigt känslig nu under graviditeten, jag har nästan börjat gråta för att Pierre ha satt sitt fiskedrag i sjön t.ex detta skulle jag inte bry mig om så mycket annars.
Jag har även gråtit både för att jag varit lycklig över att allt känns så bra och att allt kommer bli så bra!
Men jag har också gråtit och tänkt mycket och varit rädd, rädd för hur allt ska bli, rädd för att inte klara av det, för att något ska gå fel och rädd för livet i sig, för att förlora allt.
Det är ofta många tankar som far runt i huvudet som inte riktigt går att kontrollera, jag är rädd inför förlossningen och jag förbereder mig på det värsta, men jag vet också att även det kommer vara värt all smärta!
 
Jag har även haft svårt att sova borta nu under graviditeten, vilket också har varit lite jobbigt för vissa dagar hade det varit perfekt om vi hade kunnat sova nere hos pappa och Anki t.ex men nej kroppen vill inte riktigt där även fast jag tvingat mig själv att sova där någon gång även under graviditeten, hemma kan jag dock sova bra och ute hos Angelicas föräldrar som tur väl är :)).
 
Vi har även fixat en stor del av de större sakerna som behövs när lillkillen väl kommer ut och vi får komma hem, vi har säng, skötbord, babysitter, bilbarnstol det är de stora sakerna jag kommer på just nu, vi har även fått en hel del barnkläder i olika storlekar vet dock inte riktigt vilka storlekar allt är i just nu men det ska jag ta tag i någon dag och sortera upp, det är så många människor som ställt upp, familjen som vänner, jag vet inte hur jag ska kunna tacka er, men alla kläder och grejer vi fått år så fint och sött och jag kommer vara evigt tacksam för allt! Tack ännu en gång!
Jag är också glad över att både min familj och Pierres familj samt folk runt omkring oss bara sett positivt på det hela, att ni bara funnits där och stöttat oss och varit glada för våran skull har också betytt oehört mycket så det går inte att beskriva!
 
Nu när jag suttit och skrivit om graviditeten har jag mer och mer börjat inse att allting faktiskt är sant, men som sagt jag förstår inte det fullt ut ännu, men har varit skönt att skriva om den och verkligen berätta hur jag har känt just i början (början när vi fick veta iallfall) då jag som sagt oftast inte visar känslor utåt.
 
Är även glad att vi fick veta det så "sent" om man säger så, jag slapp oroa mig för dom där 3 mest riskfyllda månaderna.
 
Nu går vi bara i väntan på beräknat datum och jag/vi hoppas att allt kommer fortsätta och gå bra och att tiden ska gå snabbt så vi får se och hålla våran älskade son och äntligen börja livet som en familj på riktigt!
 
Jag är så glad och lycklig över att ha Pierre som min allra bästavän, livskamrat och kärlek och att han nu ska bli pappa till våran gemensamma son betyder allt för mig, jag kunde inte ha det bättre än så här, jag vet inte vad jag gjort för att vara värd honom och all hans kärlek som han ger mig, det går verkligen inte att sätta ord på hur mycket jag älskar honom och hur mycket han betyder för mig.
 
Jag älskar dig!
Lite gamla bilder, men det får gå ändå!
 
Du är mitt liv, min värld mitt allt!
Att bära ditt barn gör mig till världens lyckligaste.
Vi föralltid <3
 
 

Graviditeten DEL 4!

2013-07-24 @ 22:45:34 i Familjen
Förtsättning!
 
Som sagt gick och väntade på det första ultraljudet!
Och den 14 Maj kom och det var dax för mig att få se den lille igen men nu riktigt och få veta hur långt gången jag var samt så allt var bra med det lilla livet, med utvecklingen osv, samt eventuellt få veta kön.
Jag var närvös samtidigt som jag var glad, Pierre var tyvärr inte med mig då han hade praktik och vi trodde man skulle få mer än ett ultraljud, så verkar inte fallet vara dock, iallafall så tog jag bussen upp dit då ingen hade möjlighet att köra mig.
 
Jag hade även känt den lille inne i magen lite mera nu och visste att det verkligen var ett liv där inne.
 
Väl inne hos barnmorskan där så kom tårarna igen när jag fick se att den lille rörde sig och såg ut att må bra, jag sa direkt att jag vill veta kön om hon såg det, hon svarade med att det kan vara svårt men om hon ser något ska hon säga till.
Till en början låg navelstärngen i vägen så vi kollade lite andra saker och hon mätte osv.
Allt såg bra ut och han såg frisk ut vad hon kunde se, allt växte och såg ut som det skulle.
 
Vi gjorde ett försök till med att kolla könet på den lille och då visade hon mig att där var en liten pung ;) dom kan ju dock aldrig utlova något till 100% men ja pungen var ju där så ja :)
 
 
 
Nu fick vi äntligen veta det är en liten kille som ligger där inne!
Och oavsett kön hade vi ju så klart varit lika glad så länge den lille är frisk och utväcklas som den ska, men jag har alltid hoppats på att det första barnet skulle bli en pojke då jag själv alltid velat ha en storebror :).
 
Efter ultraljudet gick dagarna och jag kände hur han började röra sig mer och mer där inne, men det skulle dröja fram till den 12 juni innan jag själv kände första sparken (eller slaget) från utsidan av magen så att säga.
 Tyckte så synd om Pierre som inte hade fått känna det ännu och dagarna gick men på midsommarafton alltså den 21 Juni så kände jag en massa sparkar utan på magen och jag kunde inte låta bli att väcka Pierre som då också äntligen fick känna honom!
 
Och nu känner vi båda honom lite titt som tätt.
 
Och nu den 18 Juli var jag och gjorde ett glukostest, och fy fan säger jag bara, men det var bara att genomlida det, fasta i tolv timmar innan man skulle dricka sockerlösningen och sedan sitta och vänta i 2 timmar, men efter dessa två timmar visade allt bra, vilket var skönt så klart, magen växer som den ska och värderna är också som dom ska så allt går just nu bra, det ända som är lite jobbigt är att han börjat sparka upp mot bröstkorgen vilket inte är så jätte skönt men samtidigt är det mysigt att han rör sig där inne!
 
Även en summering av graviditeten hittills kommer!

Graviditeten DEL 3!

2013-07-24 @ 22:25:00 i Familjen
Fortsättning!
 
Som sagt det var inte mer med det och vi trodde allt var bra, läkaren hade ju sagt att jag själv kunde välja om jag ville ha blod eller inte och som sagt då trodde jag inte att det skulle göra så mycket om jag fick det eller inte samt att det verkade ju inte vara ett måste.
 
Så ja onsdagen gick och torsdagen gick allt var som vanligt och vi var glada och allt kändes bra.
 
Men sedan kom fredagen!
 
Den 3 Maj, på förmiddagen ringer en läkare från Växjö och säger att dom pratat och diskuterat lite och jag MÅSTE komma in och få blod, min första tanke var, men för i helvete kan ni bestämma er, ska jag behöva åka upp till Växjö igen och ingenting händer?
Sen kom paniken, jag fick iallafall fram om jag inte kunde få åka till Ljungby istället för att få blodet?
Dom skulle kontrollera detta och kontakta mig igen och så fort vi lagt på telefonen så brast det för mig igen, jag bara grät och grät jag visste inte vad som skulle hända, var det nu farligt helt plötsligt, det hade ju inte verkar så allvarligt på tisdagen när jag var uppe i Växjö, jag fick panik visste inte vad jag skulle göra mer än att just gråta, jag låg och skakade och grät i sängen jag kunde inte ringa till någon efter som läkaren skulle ringa igen och Pierre var iväg på sin praktik.
 
När läkaren väl ringde så fick jag lov att komma till Ljungby istället för Växjö men dom ville jag skulle komma in så snart som möjligt det var ju fredag.
 
Iallafall så ringde jag Anki för att be henne köra mig men minns inte vad hon skulle göra just den dagen men hon pratade med Tutt som lovade att köra mig dit när hon var klar.
Medans jag väntade på henne han jag prata med Pierre via sms och infomerade honom om vad som skulle hända, jag höll mig för gråt för att inte oroa honom för mycket, men innan Tutt väl hade hunnit komma och hämta mig han jag få panik och gråtit två gånger till minst.
Väl i bilen med Tutt var jag lugn, jag har väldigt svårt att visa mig känslig utåt men hon pratade med mig och tillslut kände jag mig lugn inombords också.
 
 
 
Väl uppe i Ljungby fick vi träffa en jätte trevlig sköterska som skulle ta blodproven och allt gick bra med dom och Tutt åkte hem så skulle Anki hämta mig där senare då det skulle ta sin lilla tid först innan provsvaren var klara skulle det ta en timma cirka, vilket dock tog över 2 timmar, sen skulle jag få två påsar blod innan jag fick åka hem.
 
När jag väl tagit proverna och låg där i sängen och väntade var jag enbart uttråkad, det kändes inte lika jobbigt längre, nu visste jag att jag skulle få blod och det var ju inte så farligt.
 
Dagen gick sakta men säkert och jag fick åka hem, nu skulle allt bli bra, och även fast jag var riktigt orolig så blev blodvärdet bra!
 
 
 
Var hos barnmorskan tisdagen efter för att tag blodprover igen och min bror var med mig och vi fick lyssna på hjärtljud och fick veta att allt såg bra ut och bebisens hjärta lätt bra, vilken lättnad!
 
Jag hade även blivit mycket mycket piggare och jag har fått mer färg i ansiktet enligt många, jag trodde verkligen inte det skulle hjälpa så mycket som det gjort, hade jag vetat det när jag var i växjö hade jag helt klart valt att få blodet redan då.
 
Några dagar senare ringer en annan barnmorska igen, med samma hälsningsfras som jag hade fått den 30 April - Hej det är ****** barnmorska från ***** (minns inte namn och ställe) Läkaren har nu kollat på dina provsvar............
Jag kan lova att mitt hjärta slog i 220 slag i sekunden!
Men samtalet fortsatte med att provsvaren såg bra ut (som tur väl var) men att jag skulle fortsätta äta mina järntabletter.
Vilken lättnad det blev på mig igen men jag var inte långt ifrån paniken!
 
Nu gick jag i väntan på första riktiga ultraljudet!
 
Det kommer en del 4!

Hemma igen.

2013-07-24 @ 22:05:25 i Livet leker
Så nu var vi hemma igen :)
 
Skulle ju åka till markaryd vid 12 tiden cirka idag tänkte vi men väl påväg dit så fick vi sms av Jennie och Råååger som undrade om vi ville komma upp och äta med dom, och vem tackar nej till god middag och trevlig sällskap? Inte vi iallafall ;)
 
Så uppe hos dom blev det lite små prat och sen lite mat, riktigt gott var det!
Sen så bar det iväg till Markaryd så Pierre kunde hjälpa Urban lite och sedan var det dax för trivselkväll i hembyggdsparken, riktigt trevligt och duktiga var ungdommarna och Turborg Darrar var ju helt klart bäst!
 
Det kommer komma upp lite klipp och så där från det imorgon (förhoppningsvis) efter som min telefon just nu är helt död.
 
Så idag har varit en lugn men mycket trevlig dag helt klart, och nu ska jag försöka skriva del 3 av graviditeten tänkte jag, får se lite hur det går :).

Vaken igen :)

2013-07-24 @ 11:38:09 i Vardag

Vaken igen eller har varit det en stund nu, var rätt skönt att somna om innan och sova ett par timmar till faktiskt!

Fått brev av försäkringskassan angående bostadsbidraget som vi ansöker om, jag hänger inte alls med på hur vi ska räkna ut våran inkomst för detta året, jag menar Pierre får aktivitetstöd varje månad som ligger på olika hela tiden och jag får från a-kassan som har ändrats och sen kommer jag att få föräldrapenning eller vad de kallas hur ska jag då veta vad de kommer att ligga på? Tycker bara de känns konstigt :/. Får väl försöka ringa dom igen och hoppas på att dom inte lägger på luren i örat på mig igen.

När vi ätit och så där så åker vi nog ner till Markaryd iallafall, vet inte riktigt vad jag ska göra där då Anki och Tessan är vid havet idag, jag orkade inte följa med :P och Pierre ska hjälpa Urban vi får väl se vad jag hör helt enkelt :) kanske tar jag med datorn och sitter nere hos min bror med den lite eller så får vi se helt enkelt :)

Nä nu försöka komma fram till försäkringskassan.

Vaken nu?!

2013-07-24 @ 07:26:17 i Vardag

Usch säger jag, har börjat vakna allt mellan 4 till 7 på morgonen det spelar ingen roll när jag går och lägger mig vaknar alltid minst en gång mellan dessa tider det börjar bli lite segt skulle mer än gärna vilja sova typ 8 timmar i ett streck någon gång, men de är väl nog bara att vänja sig redan nu vid sena nätter och tidiga morgonar, finns ju inte så mycket jag kan göra åt det mer än att gå och kissa och sedan sova vidare ett tag till.

Pierre hade snott mitt täcke i natt igen xD, och när jag kom ut från toa låg han helt på min sida med min kudde också såg lite små roligt ut, men satte mig på sängen när jag kom tillbaka och han flyttade sig rätt snabbt samt bytade till sin kudde och täcke så just nu får jag iallafall ha allt mitt i sängen, till och med min plats, frågan är hur länge, blir väl tills jag precis håller på att somna igen om ens det xD.

Nä tänker försöka blunda lite till nu iallafall och hoppas på någon timmes sömn till :).

Filmtime!

2013-07-23 @ 22:24:48 i Allmänt
Nä nu blir det film och mys med min älskling i sängen istället, det tar på en att skriva om det jobbiga ibörjan av graviditeten även om jag ändå mått bra i sig så har det kommit stunder där jag varit riktigt riktigt rädd och orolig och när jag skriver om det så kommer tårarna så det är svårt att skriva om helt klart, jag vet att det finns dom som har haft det mycket värre under graviditeten osv men detta är tillräckligt jobbigt för mig med alla tankar runt omkring pågrund av mitt blodvärde osv, det går inte att beskriva hur rädd och orolig jag varit, inte över mig själv utan över våran lille kille i magen.

Dock får skrivandet mig på något konstigt sätt att mer och mer inse att det är verkligen sant vi ka bli en familj, jag har fortfarande svårt att ta in det helt och jag tror inte jag kommer fatta det fullt ut fören jag får hålla det lilla livet i min famn!
 
Denna tavlan fick vi av min syster i julklapp, den är väldigt fin och jag gillar den men ska jag vara ärlig så tyckte jag då att den hade passat bättre om vi hade varit en liten familj här hemma, vilket vi ju nu kommer bli så var passar inte denna då bättre än över lillkillens säng, iallafall till en början nu :)
 
 
Nä nu blir det som sagt film och kommer skriva del 3 av graviditeten imorgon kväll beroende på när vi kommer vill säga!
 
 
 
 

Graviditeten DEL 2!

2013-07-23 @ 22:10:49 i Familjen
Del 2!
 
När jag pratade med mamma om hur jag skulle göra med barnmorska och allt, jag visste ju inte var när och hur man skulle kontakta dom osv.
 
På fredagen den 12 april gick det ju iallafall inte att få tag på den, så jag fick ringa till dom på måndagen (samma dag jag skulle och hälsa på min mamma som var planerat sedan innan) jag trodde då jag skulle få en tid bara så där men sa att det inte var någon brådska egentligen då vi ändå bestämt oss för att behålla barnet osv. Barnmorskan började fråga om senaste mensens första dag osv och jag hade ingen anning som tur väl var hade jag börjat hålla koll på den ett tag innan med hjälp av en mobil app men sa till bm att det är inte alls säkert att jag fyllt i den som jag ska.
 
Iallafall så fick jag en tid till barnmorskan den 30 april.
Dagen innan såg jag att bloggaren blondinbella gått ut med att hon var gravid i 3e månaden och hon hade jätte fin gravidmage redan och på mig syntes det inte alls, visst jag är kraftig så var kanske inte jätte konstigt men ändå tankarna gick och jag blev ännu mer orolig över att testet kanske inte visat som det borde, kanske hade jag den där jätte allvarliga sjukdomen det stod om i papperna som också kunde få testet att visa positivt, ja tankarna var riktigt många och det var svårt att sova natten innan jag skulle dit.
 
Den 30e kom och jag åkte in till barnmorskan i Markaryd, jag var närvösrädd och orolig.
Väl inne hos sköterskan tog dom blodprover i fingret, blev nog en 3 st då hon trodde det var fel på dom efter som mitt blodvärde låg på 72 vilket ska ligga upp mot en 117 minst eller något sådant om jag förstått det hela rätt. Men alla prover visade samma och jag kom in till barnmorskan och fick prata och väga mig osv även hon tog ett stick i fingret till för säkerhetsskull samt att dom tog några rör från armen med för att skicka vidare till doktorn.
Jag tänkte inte så mycket på blodvärdet då jag antagligen har haft lågt länge och jag tyckte ju inte själv att jag var trött, utan trodde mest det berodde på mörka kvällar att det var vinter osv, alltså att det var därför jag varit trött och seg så länge, antagligen har det varit lågt innan vintern med men de var inget jag tänkte på, inte ens när barnmorskan sa hon var förvånad över att jag verkade så pigg och att jag själv kunde stå på benen tänkte mest att hon nog över driver lite.
 
Vi räknade ut vilken dag bebisen skulle beräknas komma med den infon jag kunde komma med angående senaste mensens första dag, det blev då beräknat till den 5 oktober, vilket betyde att jag redan var i 3 månaden!
 
Lyssna på hjärtljud fick jag också göra och där fick jag bekräftelse på att det verkligen var något som levde inne magen på mig, testet hade inte visat fel, jag var med barn!
 
Allt var frid och fröjd och jag och Pierre skulle åka med Jennie ner till markaryd för att plocka upp Råååger när han kom med bussen och pojkarna skulle inom fiskebutiken, jag var glad över att ha hört hjärtljud och att vi faktiskt skulle få en bebis och att allt jag trodde jag hade inbillat mig faktiskt var sant.
 
Men påväg till Markaryd igen ringer min telefon, det är min barnmorska som berättar att läkaren har kollat på mitt blod och jag bara måste ta mig upp till växjö så snabbt som möjligt, jag försöker vara lugn men hjärtat började pumpa och jag blev riktigt rädd, jag lovade att jag skulle ta mig dit så fort jag kunde, när vi väl hade lagt på luren så kom tårarna, jag var så rädd så det går verkligen inte att förklara det tog många minuter innan jag kunde berätta för Pierre och Jennie i bilen vad det var, tårarna bara rann och rann och jag kunde inte prata, jag trodde något var väldigt fel att jag skulle förlora det lilla livet inne i magen, det var tusen tankar och senarios som snurrade runt i huvudet!
 
Men Jennie hon lovade att köra mig till Växjö, jag ville verkligen inte ta sjuktaxi dit ville inte sitta i en taxi helt ensam, då jag inte ville tvinga med Pierre pågrund av hans panikångerst!
Jennie körde mig iallafall och hon fick mig på andra tankar på resan ditt med massa prat om andra grejer vilket var skönt.
 
Väl i Växjö hittade vi rätt ställe ganska så snabbt och när vi kom upp så bad sköterskan oss att vänta, sedan säger hon till oss att läkaren jag ska träffa är nere på operation och hon vet inte hur lång tid det kommer att ta.
 
Vi väntar i något som känns som en evighet, och sköterskan där undrar vad jag egentligen gör där och varför det var så bråttom, och jag svarar att jag inte riktigt vet mer än att mitt blodvärde är väldigt lågt och att barnmorskan hade sagt att jag måste åka dit.
 
Doktorn kom efter en timma cirka (som tur väl är behövde vi inte vänta så länge) han tyckte också jag såg pigg ut och trodde inte jag behövde blod, utan jag fick själv välja, och just då efter som jag inte förstod hur allvarligt det egentligen var med mitt blodvärde tyckte det var bättre att spara detta blod till någon mer behövande, blod är ju inget som kommer på löpande band precis.
 
Dock var han snäll och trevlig och tyckte det var synd om oss som åkt så långt för ingenting egentligen så han frågade om vi ville kolla ett snabbt ultraljud och självklart ville vi det!
 
Jag fick alltså se våran lillekille första gången den 30 April även Jennie fick vara med och se honom, då visste vi dock inte att det var en kille men iallafall, läkaren gjorde nog inte ultraljud i vanliga fall för han kunde inte kolla något med hur långtid det hade gått eller kön eller något sådant men vi fick iallafall se när den lille rörde på sig och det såg ut som om han vinkade på oss :).
 
Så vi åkte hem igen, och var glada över att vi hade fått se det lilla livet, och att besöket inte hade tagit hela natten utan vi skulle vara hemma runt tolv eller något sådant minns inte exakt.
 
Det var inte mer med det helt enkelt!
 
 

Graviditeten DEL 1.

2013-07-23 @ 21:15:00 i Familjen
Okej då ska jag berätta hur allt började.
 
I början med mitt nyårslöfte den 31 december egenligen om man ska vara helt med på hur allt började, det var inget nyårslöfte om att jag skulle bli gravid eller inte ens i närheten faktiskt.
 
Men den 31 december 2012 lovade jag mig själv att detta året skulle jag ta tag i min vikt så när jag väl fick råd i slutet på Januari så beställde jag modifast pulverdiet och gymkort jag hade gett mig fan på att denna gången skulle jag bli smal.
 
Jag skötte väl drickorna lite si så där vissa dagar åt jag en vanlig måltid osv, men träningen höll igång ett tag jag började gå ner i vikt och kände att fan detta funkar ju verkligen för mig, på gott och ont blev det mindre träning då vikten ändå visade lite mindre för varje vecka även fast jag inte hade gjort någonting alls, det var jag ju så klart glad över men lovade mig själv att om det någon vecka visar + så måste jag ge minst 100% igen.
 
Under tiden jag tränade osv började jag få sjukt ont i bröstvårtorna, vilket jag trodde berodde på omställningen i kroppen pågrund av träningen, så klart min kropp var ju inte van vid att röra på sig.
 
Tiden gick och allt var i stort sätt som vanlig förutom att jag ibland tog mig bort till gymmet osv men så fort det blev lite kallt fick jag sjukt ont i brösten som sagt men var inget mer med det.
 
Tiden gick och jag började fundera lite på varför min mens inte hade kommit, men tänkte va fan den har gjort som den vill de senate åren och tänkte att även detta berodde på allt nytt som var för kroppen, men ju mer tiden gick och ju mer började jag fundera.
 
Någon dag i mars tror jag det var så var jag med min mamma och mina bröder på ikea, min bror Stefan jävlades lite då när vi kom till barnavdelningen och kollade lite smått och han kläcker ur sig
att snart får nog jag och Pierre börja kolla efter sådana saker (sängar mm till barn), och mamma blev då lite förvirrad och frågade om det var något jag inte hade berättat för henne. Men just då var det ju inget jag visste om och bara skrattade åt min brors skämt men sa till mamma att jag har haft funderingar på att göra ett graviditets test men sen var de inte mer om den saken.
 
April kom och det började närma sig lite festande osv, men efter som jag gått i tankarna om att jag eventuellt kunde vara gravid, fast jag själv ändå inte trodde det så ville jag inte riskera något, dels ville jag inte skada fostret om där nu skulle vara något, inte heller ville jag ju missa fester pågrund av något som bara inbillande mig (vilket jag då trodde jag gjorde).
 
Så den 11 april gick jag och köpte mig ett graviditetstest jag pratade både med Pierre om detta samt min mamma och min pappas fru samt min syster, jag tyckte det var lättare att göra själva testet om några redan innan visste att jag skulle göra det samt att om det nu skulle vara positivt (vilket jag egentligen inte trodde) så skulle det vara lättare att berätta.
 
Efter som man helst ska göra testen på morgonen så fick jag ju så klart vänta till dagen efter och jag vaknade redan vid halv 5 tiden på morgonen jätte kissnödig så det var bara att packa upp den lilla stickan och gå in på toa och kissa.
 
Under tiden han Pierre att vakna till då han också ville veta resultat så klart, nästan dirket visade stickan 2 röda sträck men jag tänkte att det kanske de alltid gör så jag la ner det i 5 min och gick in och la mig på sängen så länge, dessa 5 minuter var några av de längst i mitt liv.
 
 
 
Väl inne på toa igen, jag gick in själv, så visar det fortfarande 2 röda streck, testet visade alltså positivt och mina ögon började rinna (vilket dom visst börja göra nu med) tårarna bara forsade jag visste inte riktigt hur jag skulle reagera vi hade ju pratat om det och var det positivt så fick det vara det men jag hade ju ändå intallat mig lite om att det inte skulle vara så.
Men självklart var jag glad samtidigt som jag var rädd.
 
Jag kom ut till Pierre som dirket förstod vad det hade varit för resultat och han blev med tårögd, vi skulle bli en familj, även fast vi både inte riktigt trodde på det (vilket vi nog inte fattat än idag faktiskt) vi var också båda två rädda för hur folk runt omkring oss skulle reagera då vi inte alltid haft det så lätt med ekonomin osv, den jag var mest orolig för att berätta de för var faktiskt min pappa, men alla var glada över nyheten till och med pappa så klart, dock var det bara dom närmaste vi berättade de för och jag var även rädd att det skulle vara något fel på testet så jag gjorde faktiskt ett nytt dagen efter och det visade så klart positivt det med.
 
Det är skönt att alla dom närmaste och även alla andra vi själva pratat med iallafall är jätte glada för våran skull och verkligen se positivt på det hela, det känns helt underbart och utan stödet från familjen och vänner så vet jag inte riktigt hur vi hade klarat oss så här långt!
 
Del 2 kommer snart!

Insperation?

2013-07-23 @ 20:30:48 i Allmänt
Sitter här och vill skriva något men det står helt stilla faktiskt, vet inte alls vad jag ska skriva om överhuvudtaget, eller jo jag har tänkt skriva om hur jag fick veta att jag var gravid, men jag vet inte riktigt hur jag ska börja det inlägget så de är något som får komma sedan.
 
Skriv gärna i en kommentar här på bloggen eller på facebook vad ni tycker jag ska skriva om :).
 
(bild lånad från Goggle)
 

Många bloggar.

2013-07-23 @ 20:16:00 i Allmänt
Satt och kollade på min första blogg som var på metrobloggen.se efter jag bloggade där har jag hoppat fram och tillbaka mellan massa olika men kom på något sätt tillbaka hit igen (var hit jag bytade först efter metrobloggen), då det nog är här jag trivs bäst faktiskt.
 
Men läste lite inlägg, som tex vad som skulle bli bättre 2011, inget av de gick något vidare det året mer än att jag och Pierre skulle börja stötta varandra mera, men va fan det var ju i stort sätt det som var viktigast egentligen så.
 
Jag tror dock jag kommer stanna här på blogg.se och denna bloggen ett tag fram över, som sagt är jag inte så aktiv bloggare längre, fast jag vill men har lite dåligt med insperation tyvärr, men vem vet det kanske kommer? jag kan ju alltid hoppas iallafall, och efter som jag har har bloggen länkad till min facebook så får ja ju iallafall 5 läsare om dagen haha. Men har tänkt på en sak, det kanske funkar bättre och blogga om man låssas att man istället för 5 läser har 5000st? då känns det ju roligare att blogga om så många skulle läsa eller hur?
 
Det är väl inte så konstigt att jag tappat läser pågrund av alla byten, och på metrobloggen fick man ju betalt för varje besök osv och då var det ju många där som kollade varandras bloggar och folk kommenterade för att få personen över till sin blogg, så en del var kanske mest för att själva tjäna på det men iallafall, var mycket roligare att blogga med många läsere, men börjar man inte någonstans så kommer man ju aldrig dit heller, Så nu mera ska jag försöka blogga som om jag hade massor av läsare istället ;).
 
Som sagt denna gången är jag här för att stanna på denna adress, om jag nu inte i framtiden kommer införskaffa egen domän det vet man ju heller aldrig men det är nog inte ännu på ett tag :).
 

Trötter!

2013-07-23 @ 18:01:10 i Vardag

Är helt slut idag, sov som sagt inte så mycket i natt och var ju tvungen att stiga upp i morse för Pierre skulle hjälpa Urban och jag skulle följa med Tessan, Anki och Natta till sjön.

Väl vid sjön blev de inget bad för mig utan jag satt bara i solstolen på stranden då lillkillen höll på förfullt i magen och sparkade mot bröstkorgen hela tiden, både mysigt och jobbigt på samma gång då de gjorde lite ont.

Det blev också att vi skippade tydinge idag, först bestämde vi oss för att köra efter pappa och Anki dit men när klockan började närma sig fyra och vi skulle åka bestämde vi oss för att åka hem istället och spara den bensinen, visst hade varit trevligt men tror verken jag eller Pierre hade orkat vara i väg så länge ändå så vi åkte till affären och köpte lite gott. När vi kom hem åt vi lite och kollade lite på tv och nu har jag duschat av mig lite och ligger på sängen och funderar på att blunda en liten stund faktiskt och lite senare blir det film, vet inte vilken det blir ännu dock men de får vi se, nu har vi iallafall tv i sovrummet med efter som Råååger bara ville bli av med sin och då tackar man inte nej ju, mysigt att kunna ligga i sängen och kolla på film och det lär ju bli en del vakna nätter längre fram med så ja vi tackade och tog i mot så klart :).

Nä blunda lite nu om lillkillen tillåter mig att göra det, just nu är han hel vild iallafall ;P


En bild från sjön so jag försökte lägga upp innan idag men efter som täckningen inte var så bra så gick inte telefonen med på det xD

Vid sjön!

2013-07-23 @ 13:11:57 i Familjen

Sitter just nu ute vid sjön i Vesljunga, har inte badat ännu och tror nog faktiskt det blir något bad för min del heller, är seg och lillkillen är helvild idag och sparkar mot bröstkorgen så har rätt så ont just nu iallafall xD.

Ikväll så blir det filmmys med älsklingen, var länge sedan vi mös till en film nu tycker jag :) Men innan dess blir det eventuellt en runda till tydinge om Pierre är sugen på det, är lite bilutställning eller någonting sådant där men det är helt upp till honom om det blir att vi åker dit eller inte mig spelar det ingen större roll, visst hade varit trevligt och så där men inget jag bara måste göra så :).

Måndag!

2013-07-22 @ 22:06:00 i Familjen
Har varit iväg hela dagen idag igen, först var vi hemma hos Urban med lite fika sedan åkte vi vidare hem till pappa för att kidnappa min lillasyster lite för att åka vidare och bada, Ola följde också med.
 
Sen blev det grillat hemma hos pappa även idag, Tessan bjöd in oss denna gången haha. Sen har vi faktiskt inte gjort något annat idag så finns inte så mycket att skriva om de faktiskt, men har varit skönt och trevligt ute i solen iallafall :).
 
Imorgon blir det nog bad igen för min del, Anki och Tessan tyckte jag skulle följa med ut till Vesljunga då med så kunde Pierre hjälpa Urban, så det blir nog så antagligen.
 
Nä nu ska jag kolla upp lite saker på datorn sen blir det nog snart sängen kanske ;P.
 
 
Bjuder på en bild på mig och Pierre från förra sommaren <3
 

Badat!

2013-07-21 @ 21:14:46 i Familjen

Idag drog som sagt en stor del av familjen ut till havet det var fint väder här hemma och det skulle vara fint i mellby enligt olika väderprognoser men som vanligt luras dom xD, det var helt molnigt och blåsigt tyvärr men de är våran vanliga tur. Jag Pierre och mina två bröder badade en stund iallafall, Tessan och Ola grävde på stranden och pappa och Anki satt i bilen och drack kaffe :P.

Vi blev inte där ute så länge utan åkte hemåt och bestämde att vi skulle åka ut till Vesljunga men först åkte vi inom mc donalds!

Väl hemma var de så klart skit bra väder så vi skulle dra vidare till Vesljunga dock ville ingen av pojkarna med, pappa skulle vila, Pierre skulle köra till Ljungby för att köpa högtalare, Stefan skulle följa med honom, Simon och Ola ville väl bara inte följa med tror jag. Så de blev jag, Anki och Tessan som åkte ut så att Tessan med skulle få bada lite, var för kallt vid havet för henne ju! Tog bara ett litet dopp där med Tessan och grävde en liten grop i vattnet sen satt jag på stranden medans Tessan grävde och hittade en ny liten kompis :).

Hemma hos pappa blev det sen grillat!

Nu har jag precis tagit en dusch och väntar på att håret ska torka lite till sedan väntar massage av Pierre sen SOVA! Är helt slut i både kroppen och huvudet nu!

Lördagen!

2013-07-20 @ 23:13:25 i Familjen

Varit på loppis med pappa, Anki, Pierre, Stefan och Tessan idag i Hishult. Tessan vart jätte glad när hon fick åka med oss i Pierres bil, hon gillar det hehe.

Hittade inte mycket på loppisen endast en sak, ett drakgosedjur till lillkillen, såg alldeles ny och fin ut och kostade bara 5kr så varför inte liksom :). Mycket mer kom man inte fram för att titta på tyvärr och sen var de ju sjukt varmt också!

När vi kom hem åt vi lite ute mat, för mig blev det en halv kebabrulle sen åkte jag och Pierre ut till vesljunga för vi tänkte bada men gick inte ut så långt i vattnet och doppade oss aldrig, blev väl blöta till knäna ungefär bara sen satte vi oss på bryggan och pratade bara, var riktigt mysigt iallafall, så skönt att kunna göra något sådant bara vi två nu när han har körkortet!

Imorgon bitti blir det havet med den delen av familjen som bor hemma hos pappa + mig och Pierre så klart, till och med pappa ska med så vi blir ändå 8 personer så blir ju både många och får åka med två bilar men nu mera går ju det ;)

Nä nu ska jag nog försöka sova lite, om lillkillen i magen låter mig göra de ;) natti natti!

Lika duktig som vanligt xD

2013-07-20 @ 00:28:05 i Familjen

vad dålig jag är på det här med att blogga nu för tiden haha. För lite mer än 5 år sedan innan jag och Pierre blev tillsammans så bloggade jag hela tiden om allt och inget, och nu när det väl händer något stort i mitt liv så bloggar jag inte alls, lite konstigt tycker jag allt faktiskt, men måste försöka börja igen jag vill ju så vet egentligen inte vad det är som stoppar mig?!

Jag måste bli bättre vill ju komma igång och berätta om graviditeten med mera, i februari skrev jag ju att det skulle bli stora förändringar och mina tankar var då att jag skulle börja träna och gå ner i vikt, vilket jag också gjorde ett tag, detta höll dock inte så jätte länge jag gick ju ner lite varje vecka ändå utan att behöva göra något speciellt, trodde jag men efter en del olika tankar om olika saker (LOVAR att det ska komma inlägg om det) så gjorde jag ett graviditets test som visade positivt, så ja stora förändringar i mitt/vårat liv håller ju på att ske men inte på det sättet jag först trodde, men en sak vill jag säga här med och det är självklart att det positiva resultatet på testet inte var något som plågar mig utan jag känner mig lyckligare än någonsin även om jag nu är i vecka 28 snart 29 inte riktigt kan fatta det helt, vi ska bli en liten familj, jag & Pierre och våran lille kille och jag tror inte heller jag kommer förstå det fullt ut fören jag får hålla den lille i min famn. Jag kan ju säga så mycket som att det är första gången i mitt liv som jag verkligen längtar efter hösten!