Jobb

2013-08-28 @ 12:51:32 i Vardag

I fredags var Pierre iväg på arbetsintervju på Telecare i Ljungby, när han var klar där kändes allt bra enligt honom och dom skulle höra av sig som denna veckan om han skulle få jobbet.

I måndags ringde sedan Lernia och gjorde först intervju över telefon och dom ringde nog Pierre upp mot en 4 gånger på förmiddagen och det var jätte bråttom och om han kunde ta sig till Ljungby för intervju med dom för dom behövde någon som kunde börja jobba redan på tisdag. Så ja självklart åkte vi upp till Ljungby och han var på intervju i typ 45 min och enligt dom skulle dom verkligen satsa på honom oavsett om de blev de jobbet som han sökt till eller något annat, efter som helt plötsligt visste dom inte om företaget dom sökt folk till skulle behöva någon eller inte, men de var inga problem dom skulle anställa Pierre på lernia ändå sa dom, men dom ville han skulle vänta i Ljungby en stund för att dom skulle få tag på företaget som eventuellt behövde personal.
Efter ett tag ringer dom tillbaka Pierre då företaget ej hört av sig ännu och dom tyckte ju de var synd om Pierre som skulle vänta i Ljungby så han får upp till lernia igen för att hämta papper osv så han kunde åka hem så skulle dom höra av sig om han skulle börja jobba på tisdag eller när han nu skulle börja jobba, dom sa ju dom skulle anställa honom oavsett.

Väl ute i bilen igen blir Pierre ändå lite osäker då dom hade pratat om att även om han inte jobbar så skulle lönen ligga på cirka 100kr timmen de dagar han var utan jobb men han behövde ju veta om det med började på tisdagen om han nu inte skulle börja på företaget just då eller hur de skulle bli så han skickade ett sms till hon som hade intervjuat honom, han skickade sms just för att hon varit så stressad sista rundan han var uppe så han ville ändå inte störa helt med ett samtal.

Vi åker iallafall hem glada som fan för orden från lernia var ju garanterat jobb MEN väl hemma sen får Pierre ett sms tillbaka om att företaget INTE behöver någon arbetare och att de INTE blir något alls! Detta kunde den ******* inte ha mod nog att ringa och säga ut efter som Pierre skickade ett sms så tyckte hon visst de var okej att ta även detta beslut på sms. Vi hade alltså stressat upp till Ljungby för intervju, tankat bilen extra för att ta oss dit, som arbetslösa har man inte så jävla mycket pengar men de var ju en intervju han skulle på så klart trodde vi det var värt de, MEN efter detta jävla sms så rasade allt samman för mig, jag vet att Pierre kämpar för att få jobb och dom i stort sätt lovade honom jobb och allt var ju så positivt men i slutändan fanns det inte ens ett jobb det var just det som gjorde mig så arg, irriterad ledsen och besviken, jag grät konstant i över 30 minuter, jag kunde verkligen inte få tårarna att sluta rinna samtidigt som jag försökte förklara för Pierre att de var ju absolut inte honom jag var arg och ledsen på utan lernia som helst enkelt hade blåst honom då det som sagt inte ens fanns ett jobb!! Jag kan inte fatta varför allt var så in i helvetes bråttom för dom när dom inte ens visste om företaget behövde personal eller inte, och då har dom ändå lagt ut en platsannons på arbetsförmedlingens hemsida om det!! Sen att sitta och lova jobb oavsett vad är så jävla lågt så de finns bara inte!!! Hela måndagen var iallafall förstörd och allt kändes så jävla hopplöst!!

Men igår (tisdag) får Pierre ett samtal på förmiddagen från Telecare om att han har fått jobbet som han hade varit på intervju för i fredags och han skulle börja idag (onsdag) och allt kändes så jävla bra igen, så i morse infann han sig på Telecare i Ljungby och skrev papper och började jobba direkt!

Det känns så skönt att han äntligen har ett jobb och han själv är riktigt glad över det med, fick sms nu när han hade lunch om att allt gick bra och att fler folk än han trodde han "kände" jobbade där också några visste han ju redan om, men efter en halv dag så trivs han bra och är glad som fan, han vill ju verkligen jobba!

Jag är glad för både hans skull och för våran skull nu behöver vi inte längre oroa oss så mycket över ekonomin, iallafall inte fören lönen börja rulla in och det känns så skönt då det kommer finnas andra saker vi sedan som nyblivna föräldrar kommer att oroa oss för.

Önskar dock man kunde göra något så att folk får veta hur lernia behandlar arbetssökande! Men men.

Idag känns allt bra iallafall :)

Skriv en ny kommentar