Nej nej ingen bebis ännu :)

2013-09-30 @ 21:18:22 i Bilder
Nej nej det har inte kommit någon bebis ännu så de är inte därför jag inte uppdaterat något här :)
 
Men har dock haft fullt upp, i fredags storhandlade vi, i lördags var vi i Ullared och i söndags så var vi och tog massa gravidfoton och sen åt vi kinamat och idag så har jag varit iväg med mamma och mormor på ikea samt hälsat på min syster och min moster, så ja som sagt fullt upp.
 
Vi köpte en del i Ullared i lördags och även i dag på ikea men orkar inte lägga upp bilder och skriva om de just nu utan kommer göra de på onsdag för imorgon kommer jag inte heller att vara hemma utan då blir det besök hos barnmorskan sen hem till pappa och på kvällen har vi möte men på onsdag är jag helt ledig och då tänker jag inte göra mycket mer än att sova typ så något inlägg ska jag väl kunna skriva då om mina shoppingturer samt lägga upp bilder från fotograferingen.
 
Nu ska jag iallafall snart sova är helt slut både i huvudet och kroppen!
 
Ni får ett smakprov från fotograferingen iallafall :)
 

Friday After Next

2013-09-28 @ 18:00:00 i Film
 
 
 
 
 
 
Originaltitel: Friday After Next     
Regissör: Marcus Raboy
Utgivningsår: 2002
Längd: 85 min
        
Om Friday After Next:
Craig och Day-Day har äntligen flyttat ifrån deras föräldras hus och skaffat en egen lya. När de får inbrott på julafton så planerar de att finna den skyldige.


Skådespelare:
Ice Cube, Mike Epps, John Witherspoon, Anna Maria Horsford, KD Aubert, Clifton Powell, Katt Williams, Terry Crews
Manus: Ice Cube, DJ Pooh
Genre: Komedi
Produktionsland: USA

Löning.

2013-09-27 @ 19:55:35 i Vardag
Det går nog inte förklara för någon hur jag känner just nu, efter att många månader, ja nästan år ha fått vrida och vända på varje krona, fått "ta sig råd" för att ens kunna hitta på något osv så har vi för engång skull fått en bra inkomst, alls räkningar kunde betalas på en gång, innan har Pierre fått lite i slutet på månaden och jag har fått var 14e dag så för att ens kunna betala har man fått flytta fram räkningar osv.

Så när både mina mamma pengar även om de var hälften av vad vi räknat med från början kom, samt Pierres  lön så känner vi oss helt plötsligt rika haha, efter att vi både betalat exakt alla räkningar som ska in denna månaden och samt storhandlat mat så har vi faktiskt en hel del pengar kvar! 

Ni som inte haft de svårt ekonomiskt förstår nog inte riktigt vilken lättnad de faktiskt är! 

Jag har innan varit väldigt deprimerad över min ekonomi sedan mitt förra förhållande osv, då satt jag till och med och grät varje gång jag betalade räkningarna. 

Sen jag blev tillsammans med Pierre har de inte varit så, eller jo någon enstaka gång men då har ju iallafall allt annat varit bra runt i kring en för utom just ekonomin så då har de inte varit lika jobbigt, men ni som känner mig/oss vet hur jobbigt det varit för oss.

Men äntligen börja de lösa sig och vi har mycket planer om hur vi ska lägga upp allt osv, allt löser sig ju inte på en månad utan de tar ju ett tag men äntligen börjar vi se ljusare på de hela, så länge Pierre får behålls jobbet även efter de 3 första månaderna, vilket dock inte verkar vara något problem men man vet ju aldrig heller så klart!

Iallafall så känns de skönt som fan och imorgon tänker vi faktiskt åka till Ullared! Handla lite till lillkillen, sen schampo, tvättmedel och lite annat sådant där bra och ha, kanske något litet till oss själva och något till lägenheten och så där det ska bli riktigt trevligt, och de blir första gången vi kan åka iväg så där själva på detta viset, blir ju inte första långa turen har ju varit hos Pierres föräldrar i Borås men ändå blir andra iallafall och som sagt att kunna ta sig dit själva är guld värt! Inte beroende av att någon annan måste vilja körs dit oss och liknande!

Nä livet känns fan bra och allt börja lösa sig och snart kommer våran lillkille med! 

Next Friday

2013-09-27 @ 18:00:00 i Film
 
 
 
 
 
 
Originaltitel: Next Friday     
Regissör: Steve Carr
Utgivningsår:1999
Längd: 98 min
         
Om Next Friday:
Den enorme Debo är ute efter hämnd på Craig efter att ha fått stryk en gång. Därför flyr Craig till den lugna förorten som visar sig inte vara så mycket lugnare än South Central som Craig bor i.

Skådespelare:
Ice Cube, Tamala Jones, Mike Epps, Justin Pierce, John Witherspoon, Tommy 'Tiny' Lister, Jacob Vargas, Kym Whitley, Sticky Fingaz
Manus: Ice Cube, DJ Pooh
Genre: Komedi
Produktionsland: USA
 
(bild google, info från http://nyheter24.se/filmtipset/)

Friday

2013-09-26 @ 18:00:00 i Film
 
 
 
 
 
 
Originaltitel: Friday
Regissör: F Gary Gray
Utgivningsår: 1995
Längd: 91 min
        
Om Friday:
Carig och Smokey är två killar som bor i LA. De sitter på sin veranda på en fredag eftermiddag och tittar på vad som händer medans de dricker och röker gräs. Och det är mycket som kan hända på en fredag.


Skådespelare:
Ice Cube, Chris Tucker, Nia Long, Tommy 'Tiny' Lister, John Witherspoon, Anna Maria Horsford, Regina King, Paula Jai Parker, Faizon Love, Bernie Mac
 
Manus: Ice Cube, DJ Pooh
Genre: Drama, Komedi
Produktionsland: USA
 
(bild google, info från http://nyheter24.se/filmtipset/)

Kollektivet: Mann uten knær

2013-09-25 @ 21:10:51 i Humor enl Shiibby

Tingeling

2013-09-25 @ 18:00:00 i Film
 
 
 
 
 
 
Originaltitel: Tinker Bell
Regissör: Bradley Raymond
Utgivningsår: 2008
Längd: 78 min
         
Om Tingeling:
I det magiska landet Pixie Hollow lever älvorna. De tar hand om naturen och årstiderna, ändrar färg på löven, väcker djuren ur sin vinterdvala och får frön att gro. Varje älva har sin egen speciella uppgift och förmåga, men Tingeling känner att hon inte är lika speciell som de andra älvorna. Istället för att använda sin färdighet i att meka och laga saker försöker hon få magiska förmågor som sina vänner
    


Skådespelare:
Pamela Adlon (röst), Gail Borges (röst), Kristin Chenoweth (röst), America Ferrera (röst), Jane Horrocks (röst), Anjelica Huston (röst), Lucy Liu (röst), Kathy Najimy (röst), Rob Paulsen (röst), Richard Portnow (röst), Raven-Symoné (röst)

Manus:Jeffrey M Howard
Genre: Animerad
Produktionsland: USA
 
(bild google, info från http://nyheter24.se/filmtipset/)

Bedtime Stories

2013-09-24 @ 18:00:00 i Film
 
 
 
 
 
 
 
Originaltitel: Bedtime Stories
Regissör: Adam Shankman
Utgivningsår: 2008
Längd: 95 min
        
Om Bedtime Stories:
Skeeter Bronson liv tar en drastisk vändning när godnattsagorna han berättar för sina syskonbarn, på något mystiskt sätt blir sanna. Han försöker dra nytta av detta fenomen och försöker få med sina egna ambitioner i den ena otroliga sagan efter den andra. Men barnens oväntade bidrag till sagorna börjar vända upp och ner på Skeeters liv.


Skådespelare:
Adam Sandler, Keri Russell, Guy Pearce, Courteney Cox, Teresa Palmer, Lucy Lawless, Jonathan Pryce, Russell Brand, Richard Griffiths, Jonathan Morgan Heit, Laura Ann Kesling, Carmen Electra, Nick Swardson, Allen Covert

Manus: Matt Lopez, Tim Herlihy
Genre: Komedi, Familjefilm, Fantasy
Produktionsland: USA
 
(bild google, info från http://nyheter24.se/filmtipset/)

Ska vara modell på söndag ;)

2013-09-23 @ 19:13:06 i Bilder
Idag satt jag och chattde med Simone på facebook efter hon hade skrivit ett inlägg om att en gammal "vän" hade hört av sig och ville träffa henne så Simone kunde ta foto på henne, man bara wtf? det var liksom inte för att hon ville träffa Simone hon hörde av sig utan för att hon trodde hon skulle få en gratis fotografering!
 
Visst Simone brukar inte ta betalat för sina bilder, men tycker helt klart hon kan göra det! Och ja även när det gäller vänner faktiskt, jag tycker iallafall hon är duktig och skulle man gå till någon med studio osv hade man fått betala massa pengar så tycker inte de är mer än rätt att hon iallafall ska få en liten slant för de jobb och den tid hon lägger ner.
 
Som jag skrev till henne så är det en sak om hon behöver en modell till en ny idé och någon ställer upp då har man ju gjort en form av byte, hon får en modell och modellen får sina bilder :)
 
Hon ska ju ta kort på mig, vi har länge pratat om "magbilder" men jag är så obekväm framför kameran men hon har lyckats övertala mig så får väl ställa upp då haha, dock vill jag med betala för mig så klart, kan ju inte sitta och säga hon ska ta betalt av andra och sen inte betala själv men hon går på med att hon bestämmer själv vem hon vill ta betalat av och vem hon inte vill det av, visst vi har känt varandra sen vi var små, ja sen hon var liten liten bebis ;) men ändå tycker som sagt de inte är mer än rätt, men hon värkar vägra ta i mot något så jag la till med att jag iallafall tänker bjuda henne på middag för bilderna, det är något iallafall!
 
Så vi har iallafall bokat in söndag för detta än så länge iallafall, så får vi se hur det blir, förhoppningsvis ska inte lillkillen bestämma sig för att komma ut innan dess ;).
 
Hon ska även få ta foto på lillen sen ni vet sådana där söta barn bilder åhh <3.
 
Har kommer lite bilder hon ha tagit innan något nytt något lite äldre:
 
 
Snyggingen själv <3
 
 
Hennes kusin (tema foto)
 
 
Hennes syster!
 
 
Hennes bror!
 
 
 
 
 
Som sagt gillar hennes bilder och ska bli roligt att hon ska fota lillen sen med, och ja mig med på söndag fast jag är nervös jag tycker inte om att stå framför kameran samtidigt som jag själv vill ha graviditetsbilder på mig men hon får inte lägga ut någon bild på mig utan min tillåtelse haha ;)
 Men tror nog helheten på bilderna kommer bli skit bra, sen att modellen kanske inte är så bra är ju en annan sak men de ska nog gå bra ;).
 
Besök gärna hennes blogg, bara att klicka på denna fina bild på henne!
 
 
 
 
 
 

Toarulle Shan Atic & Medina

2013-09-23 @ 18:22:42 i Musik
Glömde ju länka en av de roligaste/bästa låtarna av Medina som dom gjort med Shan Atci! ;)
 
 

Beslutsångerst!

2013-09-23 @ 18:19:57 i Musik
 
 
Åhh lite svår beslutsångerst just nu!
 
Som ni ser på bilden är de tusen och en natt på familia köpcentrum i hyllinge, och jag är sugen på att åka ditt men mest för att se Medina uppträda, frågan är om de är värt de?
Pierre hinner ju inte köra dit, då han slutar vid klockan 16 och är inte hemma fören närmare 17 och det tar ju en timma cirka att köra till Hyllinge här ifrån och man får ingen specifik tid då Medina uppträder, lite jobbigt, dom kanske uppträder precis vid klockan fem eller kanske inte fören vid klockan 20 man vet ju aldrig hade ju varit mysigt om vi hade kunnat åka dit tillsammans.
 
Har dock KANSKE hittat en person som kan köra mig men frågan är ju om de egentligen är värt de blir ju nästan 330kr om man räknar med att dom då kör från älmhult så de blir 22 mil nästan fram och tillbaka och med snabb uträkning så blir det 22*15 iallafall tycker jag nästan man ska räkna så när någon annan kör så ja, hade det varit med Pierres bil så hade man ju själv fått den där bensinen som blev över om man säger så haha.
 
Sen kommer ju inte Pierres lön och så fören på fredag men jag får lite pengar redan på torsdag så pengarna till bensin finns ju där men hade varit perfekt att ha Pierres lön med så hade man kunnat storhandla där nere när man ändå är där liksom.
 
Så ja det är svårt att bestämma sig så får tänka till imorgon jag med för de skulle min eventuella chafför göra, så vi får helt enkelt se hur vi gör, hade varit kul har ju inte gjort något speciellt i sommar och när Sean Banan spelade i älmhult missade jag ju honom, så kanske borde iallafall se Medina ;).
Hade de varit Sean så hade det inte varit någon tvekan haha ;)
 
 
 
 
 






The Unborn

2013-09-23 @ 18:00:00 i Film
 
 
 
 
 
 
 
 
Originaltitel: The Unborn   
Regissör: David S Goyer
Utgivningsår: 2009
Längd: 87 min

Om The Unborn:
Det händer att själen efter en människa som dött, är så ondskefull att vägen till himmeln är stängd för den. Istället tvingas den till en ändlös vandring i gränslandet mellan världarna på ständig jakt efter en ny kropp att ta i besittning. Och ibland lyckas den...


Skådespelare:
Gary Oldman, James Remar, Jane Alexander, Carla Gugino, Meagan Good, Idris Elba, Odette Annable, Cam Gigandet, Atticus Shaffer, Ethan Cutkosky, Craig J Harris, CS Lee

Manus: David S Goyer
Genre: Thriller, Skräck
Produktionsland: USA
 
(bild google, info från http://nyheter24.se/filmtipset/)

O-Hund & Antonio D - Ole, Dole, Doff.

2013-09-23 @ 17:43:26 i Musik
 
 

Läser om barns utveckling de första året :)

2013-09-22 @ 22:58:20 i Familjen

Ligger just nu och läser föräldrar guiden, läste om barns utveckling från första tiden till ett år cirka och det är massa som händer under den tiden så klart, och ja jag vet att alla barn är olika och allt händer inte i samma takt för alla barn så klart, men när man ligger här och läser så får man nästan lite tårar i ögonen och längtan blir bara större och större, lika så nyfikenheten.

Vilket kommer bli hans första ord?
När kommer han lära sig krypa?
När kommer han börja gå?
Osv osv.

Jag bara längtar efter att de lilla livet i min mage som legat där i snart 9 månader kommer ut till världen till oss.

Och han kommer bli så älskad och bortskämd, men förhoppningsvis kommer han inte förstå att han är så bortskämd, vi har pratat en hel del om de, men de får vi ta och skriva om en annan gång :)

Här kommer förresten bilden på den lilla söta nallen vi fick till lillkillen av Linda och hennes sambo! Så söt!


Den ska som sagt sitta i lillkillens säng sen men just nu sitter den på skötbordet :)

Här kommer även en bild på boken mina första år som pappa och Anki köpte till oss igår, de är alltså en bok som man fyller i med olika saker som längd, vikt, utveckling, händelser, födelsedagar, upplevelser och bilder som antingen vi som föräldrar kan ha när lillkillen blir stor eller som han själv kan få ha då :)


Nu ska jag fortsätta läsa innan jag ska få lite mer massage ;).


Ryggläge

2013-09-22 @ 21:45:56 i Vardag
Maten blev iallafall god, fast jag hade gjort mig själv sugen på både kebab och planka, och är även sugen på choklad men vad ska man göra liksom xD.
 
Nä nu ska jag nog inta ryggläge tror jag, för klarar knappt sitta upp mer ;/
Ryggen värker och lillen sparkar för fullt upp mot bröstkorgen så ja det blir väl bekvämast att ligga ner kan jag tänka mig :)
 
Får se kanske inte blir sova men ligga ner iallafall men här säger jag nog ändå god natt för säkerhetsskull!
 
God Natt!

vad jag gör just nu!

2013-09-22 @ 18:43:48 i Vardag
Håller på att lägga in filminformation för filmtips inlägg, det kommer att komma ett nytt tips varje dag en tid fram över klockan 18.00 här, vissa bra filmer andra mindre bra, komdier, tecknat, skräck med mera,.
 
Lägger in dom filmerna jag sett innan och har ned skrivna, jag vill som sagt inte sätta betyg på filmer då det är så olika från person till person vad man tycker men frågar ni mig om en specifik film som jag lagt upp så svarar jag gärna så klart :).
 
Håller även på att laga mat nu, eller ja jag väntar på att ugnen ska bli varm så jag kan sätta in kycklingen, för det blir kyckling, ris och Currysås till middag idag, det får duga, får ju göra det själv med dessutom men ska väl inte klaga har inte lagat maten själv de senaste dagarna, inte ens betalat den ;), fast det sägs de ska komma en räkning på det haha ;).
 
Kanske även börjar med lite andra kategorier här i bloggen, vi får väl se hur det blir ;)

Are We Done Yet?

2013-09-22 @ 17:53:13 i Film
 
 
 
 
 
Originaltitel: Are We Done Yet?
    
Regissör: Steve Carr

Utgivningsår: 2007

Längd: 92 min

Om Are We Done Yet?:
Nick och Suzanne bestämmer sig för att lämna sin trånga lägenhet i staden och flytta ut till ett hus i förorten för att ha mer plats för sin växande familj. Tyvärr visar sig huset vara ett riktigt renoveringsobjekt och en lite underlig snickare anställs för att fixa till det.

Skådespelare: Ice Cube, Nia Long, John C McGinley, Philip Bolden, Aleisha Allen, Dan Joffre, Tahj Mowry, Alexander Kalugin
Manus: Hank Nelken, J David Stem

Genre: Komedi

Produktionsland: USA
 
(bild google, info från http://nyheter24.se/filmtipset/)

Seg söndag

2013-09-22 @ 17:28:38 i Vardag
Idag har det inte hänt allt för mycket, bara slappat och suttit vid datorn.
Hade precis tänkt laga middag men så blev det inte för hyrsvärden kom och knackade på och berättade att dom skulle stänga av vattnet en stund så får vänta lite med de, men är ju inte så bråttom egentligen.
 
Jävlades med pappa idag och ringde och frågade om han hade 100kr till bensin så vi kunde komma ner till dom och äta idag igen haha ;P
 
Det lär nog inte hända så mycket mer idag heller faktiskt, kanske ner en runda till ica sen med Jennie för sällskaps skull, kanske hittar jag några kronor här så jag kan köpa mig en liten choklad är rätt jävla sugen på det just nu om jag ska vara ärlig xD.
 
Nä ska fixa och trixa lite här kanske kommer det något tips om någon film snart till er, har ju lovat att lägga in lite filmer som jag kollat på :).
 

Vad som hänt senaste dagarna

2013-09-21 @ 23:45:18 i Familjen
Och så har det varit lite tyst från mig igen, men inte lika länge iallafall.
 
Allt gick bra hos barnmorskan och så där lillkillen ligger neråt men är inte helt fixerad ännu men iallafall, alla värden och kurvor osv var bra och hans lilla hjärta slog på som vanligt :)
 
Efter att jag varit hos BM så mötte jag upp Linda i hgfs lokal och där satt vi och pratade lite om livet osv, och jag håller verkligen tummarna för att allt ordnar sig för henne, mer tänker jag inte skriva om det för det är grejer som ingen har med att göra mer än dom hon själv berättar det för!
 
Fick även en liten present av henne och hennes kile i form av en liten söt nalle kommer lägga upp bild på den senare, den kommer iallafall inta plats i hans säng helt klart och tyckte det var så gulligt att dom valt att köpa något och den var ju super söt och mysig tack :D.
 
På onsdagen gjorde jag inte allt för mycket faktiskt, eller jo det var nog då jag kollade igenom alla barnkläder vi har och det fanns en hel del i storlek 50-54 lite mindre i storlek 60 och sedan lite i större storlekar men vi har iallafall en hel del till de första storlekarna, om han nu inte är förstor redan i början ;).
 
På torsdagen var jag nere på föreläsning om förlossning och avvikande förlossning hos barnmorskan vilket var rätt intressant ändå, fick lite mer information om allt osv så det känns rätt bra.
 
Sedan var jag hemma hos pappa och Anki och Pierre fick hämta mig där och Anki bjöd även på middag, det blev kycklinggryta och ris och pappa bjöd dit oss till lördagen (idag) på tacos :).
 
På fredagen var jag till en början bara hemma men visste ju att Anki skulle göra hemma gjord Pizza som är så gott så var tvungen att skicka och fråga om vi fick komma på middag igen även fast vi skulle dit också på lördagen, och ja det fick vi ju så det blev en liten tripp till Markaryd då med ;).
 
På fredagkvällen när vi hade gått och lagt oss fick jag helt plötsligt massa energi av någon konstig anledning så gick upp igen och städade köket och diskade och lite så där mitt i natten, kom inte i sängen fören vid 3 tiden xD.
 
Så var vi framme på lördagen, pappa hade redan innan i veckan frågat mig om jag ville följa med till City gross i hyllinge och varför inte tänkte jag liksom skönt att komma iväg lite så dom var här och hämtade mig lite efter klockan 10 efter som dom ville inom pingstkyrkans loppas här med en runda.
 
Sen bar det av till Hyllinge och dom storhandlade och jag gick mest runt med Tessan efter som jag inte skulle handla, sen bjöd pappa på mc donalds och efter det skulle vi även gå runt i butikerna på Familia.
 
Pappa bad mig gå in i bokaffären där och se om dom hade den fylla i bok jag hade kollat på, dom hade inte just den men vi hittade en annan som han faktiskt köpte till mig :). Han satt ju och sa i bilen för några dagar sedan när jag berättade att jag ville ha en sådan bok och att jag tänkte köpa en sådan, att det var inget man köpte själv utan en sådan får man, så svarade ju då med att då får han ju köpa en sådan till oss ;) och det gjorde han nu som sagt och det tackar vi hemskt mycket för :).
 
Det är en bok som heter "mina första år" där man fyller i olika händelser och "statistik" med vikt längd osv på lillen vid olika tidpunkter i hans första år, samt foton och massa annat skoj, den är även gjord som en pärm där man kan flytta på dom blanka papperna och skriva eget eller sätta in fler bilder samt att man ju även då kan sätta in andra papper/plastfickor i den osv :)
 
Så tack ännu en gång Pappa och Anki :)
 
Sen blev det tacos hos Pappa med som han tidigare hade lovat och det var även det gott, så blev middag hos dom 3 dagar i rad och får väl ringa och jävlas med pappa imorgon med då jag idag sa att imorgon kommer vi nog inte och äter middag för då räcker inte bensinen så Pierre kan ta sig till jobbet men vem vet vi ringer kanske och frågar om bensinpengar så vi kan ta oss fram och tillbaka för att äta, för att se vad han säger om jag verkligen gör det haha ;).
 
Och Ja nu sitter jag här och gör inte så mycket mer än att funderar på att sova faktiskt, var ju en sen natt igår och tidig morgon idag så blir nog så snart iallafall.
 
Dock har jag lite idéer till blogginlägg dom har bara inte blivit skrivna ännu, men några idéer har jag som sagt ska bara försöka få ner dom i text, men är lite om hur det är att leva som anhörig till någon som har alkoholproblem, vilket jag gjorde med mitt ex. Samt en idé om att känna igen/bli igenkänd av personer man inte känner, men som ändå vet vem man är eller man vet vilka dom är.
 
Jaja avslutar detta långa inlägg nu.
 
Bilder kommer som sagt på den lilla nallen någon dag och även på boken vi fick :).
 
 
 

Till Markaryd.

2013-09-17 @ 08:47:10 i Vardag
Sitter just nu på bussen på väg till Markaryd, väl framme där ska jag inom Konsum och möta upp Anki sen blir det en lite snabbrunda hemma hos pappa och Anki innan det är dax för besök hos barnmorskan. 

Efter bm ska jag ner och träffa Linda på kontoret för en liten pratstund innan jag tar bussen hem igen vid 11.50 :)

När jag kommer hem får vi se vad det blir gjort är rätt seg idag med, ovanligt va? Nä inte speciellt men men.

Får iallafall hoppas allt är som de ska hos bm, har ju inte känt av så mycket av graviditeten, eller jo självklart rörelser osv, har även börjat få lite lite foglossningar vilket jag inte märkt av tidigare men de börjar väl bli minst sagt dax för de med, men inget värre än så och det har ju inte gjort ont egentligen utan mer bara känts liksom så de är ju ingen fara :) ska även fråga bm vad som är bra att ha hemma när lillen väl kommer ut, ja blöjor vet jag ju och kläder och sådant men grejer som man kanske inte tänker på som förstfödderska :) så jag och mamma kan handla de i slutet på månaden sen när vi ska iväg, för de hoppas jag vi ska hinna är ju iallafall inte beräknad fören 12 oktober men ja man vet ju aldrig men de känns fortfarande som att de är längre tid kvar, men mer och mer verkligt börjar det ju känns nu när vi skruvat upp sängen och skötbordet med ;)

Bm imorgon.

2013-09-16 @ 23:04:17 i Vardag
Det blev ingen riktig massage idag :(, men lite tryckte han på ryggen iallafall så får väl vara nöjd för idag xD.

Här blir det snart sova, ligger ju redan nerbäddad i sängen de är bars telefonen jag ska slita mig från för imorgon ska jag till barnmorskan och se vad dom säger och kolla om lillkillen lagt sig rätt är inte helt säker på han gjort de men vad vet jag :P.

Efter jag varit där får vi se vad som händer kommer väl vara trött imorgon som alla andra dagar nu mera känns det som men men :)

Natti natti säger jag iallafall, tror jag. 

Tessan

2013-09-16 @ 15:22:12 i Bilder
Glömde ju bilden på Tessan i leksaksaffären :)



Seg idag!

2013-09-16 @ 15:14:40 i Vardag
Har varit i Ljungby en snabbis och skulle gå till bokaffären men den har antingen lagt ner eller flyttat någon annanstans så jag och Tessan fick gå inom leksaksaffären istället och titta lite.

Nu har jag varit hemma ett litet tag och ätit "lunch" eller ja potatismos och morötter som blev över igår men gott var de iallafall :) så just nu ligger jag faktiskt nerbäddad i sängen och kollar på skilda världar är helt slut i hela kroppen jag som skulle fixa så mycket idag men men. 

Ikväll ska jag iallafall få en riktig massage av Pierre så imorgon kanske jag orkar göra lite mer fast då ska jag ju till barnmorskan med så vi får väl se :).

Nu ska jag kolla vidare på skilda världar :).

Zookeeper

2013-09-16 @ 07:51:08 i Film
 
   
 
 
 
  
 
 
     Originaltitel: Zookeeper     
Regissör: Frank Coraci
Utgivningsår: 2011
Längd: 102 min
            
Om Zookeeper:
Griffin Keyes är en godhjärtad djurskötare på ett zoo som är övertygad om att enda sättet han kan träffa en kvinna är att säga upp sig. När detta går upp för djuren, bestämmer de sig för att bryta sin kod att aldrig prata med människor för att hjälpa Griffin att hitta en kvinna och samtidigt behålla sitt jobb.


Skådespelare: Kevin James, Rosario Dawson, Leslie Bibb, Ken Jeong, Donnie Wahlberg, Steffiana De La Cruz, Joe Rogan, Nat Faxon, Adam Sandler (röst), Sylvester Stallone (röst), Jon Favreau (röst), Cher (röst), Faizon Love (röst), Nick Nolte (röst), Maya Rudolph (röst)
Manus: Nick Bakay, Kevin James, Rock Reuben, Jay Scherick, David Ronn
 
Genre: Komedi, Familjefilm, Romantik
 
Produktionsland: USA
 
(bild google, info från http://nyheter24.se/filmtipset/)

3 Ninjas och tivoliattentatet

2013-09-16 @ 07:43:00 i Film
 
 
 
 
Originaltitel: 3 Ninjas: High Noon at Mega Mountain     
Regissör: Sean McNamara
Utgivningsår: 1998
Längd: 93 min

            
Om 3 Ninjas och tivoliattentatet:
Tre pojkar besöker tillsammans med tjejen Amanda nöjesfältet Mega Mountain. Plötsligt invaderas det av en armé av ninjakrigare.


Skådespelare: Jim Varney, Hulk Hogan, Loni Anderson
Manus: Sean McNamara, Jeff Phillips
Genre: Komedi, Familjefilm, Action
Produktionsland: USA
 
(bild google, info från http://nyheter24.se/filmtipset/)

God Morgon!

2013-09-16 @ 07:31:02 i Vardag
God morgon, eller ja god vet jag inte riktigt om den är fast den är ju inte särskilt ond heller så låter bäst att säga god dock kommer jag nog snart sluta ögonen lite till, gäller att passa på medans man kan och medans jag kan bre ut mig i hela sängen :)
 
Pierre är iväg och jobbar och idag ska jag fixa lite till här hemma samt åka en snabbis till Ljungby för att besöka bokaffären sen blir det nog hem igen, beror på hur lång tid de tar för pappa hos läkaren men de skulle nog inte ta så lång tid men man vet ju aldrig :).
 
Igår kväll blev det film vi såg 3 ninjas och tivoli-attentatet, har saknat de filmerna detta var 2an, ettan har jag sett innan har säkert sett tvåan med men jag kan säga att de var ju inte lika bra som jag minns dom men iallafall ;P, får väl kolla på 1an någon dag med igen bara för att liksom (info om filmen kommer i eget inlägg sen).
 
Netflix är ju skit bra att ha, trodde aldrig det faktiskt men man slipper ju lagra massa på datorn man hittar massor man vill se och bäst av allt det är gratis för min del ;), snor min brors inlogg haha, fast denna månaden har jag ju faktiskt betalat hela 40kr på det då han hade glömt det skulle dras och tagit ut alla sina pengar nästan i kontanter :)
 
Nä nu ska jag hitta lite info om 3 ninjas och tivoli-attentatet, samt Zookeeper som vi kollade på häromdagen och lägga upp här sen tror jag allt jag kommer sluta ögonen ett tag :)
Kommer som sagt lägga upp lite andra filmer med som jag sett tidigare men blir nog som schema lagda inlägg så att det inte dyker upp 20 inlägg efter varandra typ :P
 
 

En bra dag

2013-09-15 @ 22:23:43 i Film
Det har varit en bra dag idag vi har bara varit hemma, eller ja varit i affären och så där en liten snabbis med men det är inget som räknas.
 
Vi har fått mycket gjort, eller jag har fått mycket gjort men även satt Pierre i lite arbete men han är nog med nöjd med dagen efter som han fått lov att för en gång skull spendera en stor del av dagen vid datorn i fred haha.
 
Vi har skruvat ihop barnsängen, jag har skruvat skoställ och fått de på plats, vi har fått tvbänken på plats och även skötbordet står på sin plats, vilket har gjort att vi fått flytta lite andra grejer men vi löser de på bästa sätt så länge :).
 
Har även tvättat lakanet som man trär på madrassen till spjälsängen så det hänger nu på tork så imorgon kan jag nog både få sängen på plats och bädda den så det blir helt klart.
 
Just nu står ju allt som är lillkillens i hörnan där sängen ska stå men de fixar jag till imorgon (förhoppningsvis).
 
Imorgon ska jag även åka med Pappa och Anki till Ljungby, pappa ska träffa läkaren angående hans tumme tror jag de var denna gången, inte helt säker dock, och jag ska ner till bokaffären och kolla om dom har en sådan där fylla i bok till lillen som jag vill ha men helst vill kolla på först, det är "Mina första år : från mammas mage till första sommarlovet", som jag är ute efter tror jag, men som sagt vill ju kolla lite i den innan man väljer att köpa/beställa den så man vet lite mer liksom.
 
Men nä nu ska vi nog inte göra mer idag än att kolla på en film ska bara leta upp en på Netflix som kan passa oss denna kväll.
 
Och Angående det så kommer det komma upp en ny kategori i bloggen som kommer heta film eller filmtips eller liknande där jag lägger ut trailer och info om filmerna jag/vi sett, hade detta på min gamla blogg innan och det var uppskattat, dock kommer jag använda mig av en informationssida på internet då jag har svårt att både förklara och betygsätta filmer, kommer dock länka till sidan jag använder och sedan får ni själva avgöra om ni vill kolla på filmen och vad den får för betyg från er, då jag själv även är sådan som kan kolla på en film som alla andra tycker är kass och så kan jag tycka den är bra haha. (såg att jag redan hade en film kategori men bara skrivit ett inlägg in den om att jag skulle kolla en film haha)
Kommer där även lägga in filmer jag sett tidigare, så det blir lite fler filmtips till er med tiden, jag kollar ju på det mesta, gammalt som nytt, komedi, skräck thriller, tecknat mm.
 
Nä leta film nu, här blir det nog inte mer uppdaterat idag, fast man ska ju aldrig säga aldrig ;).
 
God Natt :)

Ätit :)

2013-09-15 @ 19:36:51 i Vardag
Idag fick Pierre lov att vara snäll och fixa middag till oss och det fick bli fisk i folie i ugnen, potatismos och morötter, och så klart blev de riktigt gott och jag är nu skit mätt och ligger raklång på sängen.

Men ska snart ta tag i och fixa lite till här hemma sen ska vi kolla film och bara mysa <3 

Vill inte!

2013-09-15 @ 17:26:36 i Allmänt
Vill inte slänga men måste nog :(



Skorna jag en gång fått av min syster måste jag nog allt slänga men dom har gjort sitt fan dom som är så jävla sköna xD 


Kommer allt sakna dom fast jag fått använda en typ sv. Foppa tofflor senaste tiden xD 

Fan vad jag bloggar nu helt plötsligt då kanske börjar komma tillbaka till de där med att skriva om allt även sådant som inte en jävel bryr sig om också haha ;)

Skostället uppe med nu!

2013-09-15 @ 17:22:12 i Vardag
Vad duktig jag är!!!

Mamma tyckte visst det var jätte roligt det där med sängen xD



Men nu har jag iallafall skruvat ihop skostället och ställt de på plats :) utan hjälp och utan bruksanvisning haha tur var väl de för där var bara 4 delar plus skruvar så vore väl lite väl att ta i annars kanske xD 



På sin rätta plats


Så här såg de gamla ut haha


Så ni kanske förstår varför jag "råkade" nämna detta för min kära lilla mamma innan jag fyllde år ;)

Tack mamma och Bosse de behövdes :)

Skruvat barnsäng!

2013-09-15 @ 16:46:31 i Allmänt
Nu har vi fått ihop barnsängen hade tänkt vara duktig och fixa de helt själv men jag fick inte ihop det alls förstod inte riktigt varför såg ut att vara många delar och kunde inte alls fatta var alla skulle sitta xD

Pierre fick hjälpa till och började bygga på det som såg ut att vara någon typ av ram men inte själva spjälsängs ram men medans han satte ihop det så letade jag igenom alla sms/mms min syster skickat och hittade tillslut den på sängen och det visade sig på bilden att det inte alls skulle vara några sådana där delar längst ner som vi hade, var någon del som var lite vågig osv som vi trodde skulle sättas nederst för att de skulle se fint ut typ men nej ingen sådan så Pierre googlar numret som stod på en klisterlapp på de delar han höll på att bygga ihop och jaha vi har fått en halv växarsäng med, sen var det ju inga problem alls för honom att sätta ihop spjälsängen :) var ju bara fem delar för den plus skruvarna och madrass :).

Nu är iallafall sängen ihopsatt :)

Delar som inte alls skulle bara med xD



Delar som skulle vara med :)



Pierre bygger :)


Här har vi halva växarsängen xD



Nu ska jag ge mig på skostället vi fick av mamma när jag fyllde år, där ska det förhoppningsvis inte vara några extra delar då det är nytt och de ska jag förhoppningsvis klara av själv ;)




Känns som en bra dag idag!

2013-09-13 @ 06:47:09 i Vardag
Vaknade av Pierres klocka och kände bara en känsla av att vilken bra dag detta kommer att bli, jag vet egentligen inte varför men så känns det iallafall, ikväll blir det ju en tur till Markaryd för lite marknad :).

Ja och bara bättre blev dagen när loggade in på Facebook och hade fått ett meddelande av en tjej här i kommunen, kan ju inte säga hålan längre efter som hon bor i Markaryd och jag i strömsnäs ;) iallafall så hade hon nog läst här på bloggen antagligen om hur mycket strul jag/vi haft med ekonomin osv och hon erbjöd oss bäbiskläder vilket jag självklart inte tackar nej till men först måste jag gå igenom vad jag har så det inte bli alldeles för mycket av något då blir det lite fel på det hållet visst alltid bra med mycket de säger jag inte något om men dumt att bara ta i mot om det annars kan vara någon nytta till någon annan men ändå känslan av att få ett sådant meddelande från en person man inte känner, visst självklart vet jag vem hon är, här vet ju alla vilka alla är i stort sätt ;) och vi har väl hälsat ett par fånge och utbytt några ord när man varit där hon jobbar eller kanske jobbade det är ju ett ställe där jag inte haft några ärende på den senaste tiden haha ;).

Men ändå känslan av att en person man inte känner ändå är villig att hjälpa till och ställer upp den går inte att beskriva faktiskt man blir liksom glad i hela kroppen så bara det har gjort en stor del av min dag helt klart! 

Äntligen börjar ju allt iallafall lösa sig med ekonomin osv, visst en månad "försent" om man tänker på Pierres första lön osv, sen att de strulat så med mamma pengarna för mig men jag kan ju lova att jag tänker inte sluta vara på försäkringskassan om det men har bestämt mig för att vänta till början på oktober då jag verkligen inte vill att de ska strula till sig så dom skjuter upp utbetalningen på de slantar som ska komma i slutet på september för det vore absolut inte bra alls om man säger så! 

Nä som sagt meddelandet gjorde dagen bara ännu bättre och jag hoppas verkligen hon förstår att det betyder så mycket för mig :)

Nä ska jag bara göra ingenting alls ett litet tag sen blir det nog slänga i en maskin tvätt, kanske sluta ögonen lite till för att orka med hela dagen, bäst att passa på så länge man kan sova ,sen blir de lite fix här hemma för att sedan ikväll dra vidare till Markaryd :)


1 månad kvar till bf!

2013-09-12 @ 21:20:42 i Graviditeten


Idag är det exakt en månad kvar till beräknad förlossning och ja det börjar bli mer och mer nervöst men ändå känns det som det är såååå lång tid kvar, jag tror det är lite för att jag inte har haft några värkar eller något sådant alls knappt några foglossningar har jag känt av osv, en lätt graviditet har jag nog allt haft ändå om man bort ser från allt i början med blodet osv, sen att jag lätt har gråtit av allt möjligt, både av ilska, ångest och lycka typ.

Jag har dock börjat få tankar om att bara för att jag haft en "lätt" graviditet så kommer jag få lida sen, kommer säkert både spricka vid förlossningen och massa annat xD nä men det hoppas jag verkligen inte håller tummarna för att även förlossningen ska få relativt lätt fast jag förväntar mig de värsta men man hoppas ju så klart på de bästa, men som jag har sagt så många gånger innan ut ska han ju iallafall så jag har ju inte speciellt många val än att få ut honom, men som man hört från alla andra mammor och som jag känner redan nu att oavsett smärtan så kommer de vara värt det 1000 gånger om och jag verkligen längtar tills jag får hålla den lille i min famn <3 

Har även tänkt en del på att de ju måste kännas konstigt när han väl är ute, visst man har nog inte tid att tänka på det men dom senaste månaderna har det ju rört sig förfullt i magen och ännu mer precis när man ska sova, tänker att de kommer ju känns konstigt att det liksom inte rör sig alls inne i magen längre men klart man har fullt upp med allt annat och lika snabbt som man vande sig vid att något rörde sig där inne i början så vänjer man nog sig vid att de inte gör det också kan jag tänka mig och då har man ju den lille ute och fullt upp med att pyssla om honom :)

Nu är jag också nervös över om han tänkt att vilja komma ut på beräknat datum eller om de blir före eller efter och jag vet inte alls vad jag själv ska gissa på, eller just nu känns de som efter men ja det känns ju som om de är lång tid kvar så ja :)

Är även glad som haft Pierre och min och hans familj som stöttat oss under hela min graviditet samt många andra runt om oss som har stöttat och hjälpt till med grejer osv osv so jag skrivit innan det är så mycket värt och jag hoppas att jag/vi även ska kunna hjälpa andra på samma sätt sen för jag vet hur mycket de betyder att få hjälp och stöd!

Tack ännu en gång alla!!!

Handlat mat

2013-09-12 @ 21:02:45 i Vardag
Så har vi även varit iväg och handlat lite mat med så nu ska vi nog klara oss några dagar iallafall :)

I helgen är det marknad inne i Markaryd så vi ska så klart dit och titta blir nog en runda både på fredagen och lördagen det är ju så mysigt att gå på marknad, dock fasar jag redan nu för värken jag kommer ha i fötterna efter dessa två dagar men man kan ju inte bara vara hemma ju ;) 

Vi har redan bäddat ner oss i sängen och blir nog sova väldigt snart jag har en del att fixa med imorgon innan Pierre slutar jobbet, så får väl hoppas jag gör dessa måsten i morgon och inte skjuter fram de ytligare som vanligt xD

Sen är kopplingen mellan telefon appen och Facebook jävligt segt, när man skriver ett inlägg på datorn tar de 5 Sek så är de länkat på Facebook, vi appen har de denna gången tagit 5 timmar och inget om förra inlägget har kommit upp ännu xD 

Tjocka tjejer ska inte sitta på golvet :P

2013-09-12 @ 16:40:25 i Vardag
Ännu mindre tjocka höggravida tjejer, och absolut inte i duschen där det blir halt att ta sig upp haha, kanske även är svårt för smala tjejer att ta sig upp från golvet vad vet jag liksom ;) haha.

Ja ni undrar väl säkert "vad fan gjorde hon på golvet da?" 

Jo de ska jag allt tala om för er, jag skulle ta sådan där peeling eller vad de heter på fötterna och då är de ju lite svårt att stå på dom samtidigt så klart ;) 

Nä nu har ni fått lite sidoinfo här ifrån så nu ska jag bara torka mig sen ska vi iväg och "stor" handla lite, ja inom "" då det nog inte kommer bli så jätte mycket för de få slantar vi har kvar men mat är ju viktigt för en tjockis eller hur? ;) haha eller där vet jag ju att de är viktigt för alla så klart men ibland måste man driva lite med sig själv ;) 


Tack för att ni finns <3

2013-09-11 @ 23:47:42 i Familjen
Fy fan vilken dag alltså, jag har fortfarande inte fått ihop hur det svenska systemet funkar, hade önskat man fått informationen om att om man inte får beviljat från CSN så kan framtiden skita sig totalt för en men nej något sådant får man aldrig veta, jag var ju inskriven på skolan och pluggade men detta verkar inte hjälpa enligt dom svenska lagarna, jag hade förstått hur som hade kunnat neka mig om jag inte hade gjort ett skit under denna perioden men jag studerade ju i hopp och i väntan på CSN men tji fick jag och nu är egentligen min och lillkillens framtid lite åt helvete (men ändå inte liksom) bara för att jag ville ta tag i mitt liv och göra något vettigt med det och utbilda mig till undersköterska men nej fick ju nej från CSN som sagt och då har jag förlorat min säkrade inkomst men jag ska nog försöka ta reda på hur man kan överklaga detta men det får bli som till nästa månad vågar ärligt talat inte ge mig in i det nu efter som jag verkligen inte ha råd med att få pengarna uppskjutna utan jag kommer behöva dom i slutet på september, de lilla jag får i jämförelse med vad jag hade kunnat få.

Det uppstod verkligen panik innan idag pågrund av detta men när jag hade lugnat ner mig, räknat lite, pratat med hyresvärden osv så känner jag ändå att vi nog även kommer fixa det här ser ju iallafall ett slut på det då Pierre får lön i slutet på oktober, och efter att ha pratat med en del av familjen så vet jag också att dom kommer ställa upp så mycket det behövs och går och det känns så skönt att veta att som ALLTID stöttar och hjälper i den mån dom kan och det går inte förklara med ord hur mycket det betyder, utan Pierre eller utan min familj hade jag inte vetat vad jag skulle göra, ni är värda eran vikt gånger 100 i guld minst! Erat stöd får mig att hålla hoppet om livet uppe, och jag vet att ni längtar lika mycket som jag till lillkillen väl vill titta ut!
Ni ska bli mormor och morfar, extra mormor och extra morfar, morbröder och mostrar och lillkillen kommer att ha det bra hos oss och våran familj även hos sin farmor och farfar så klart, även fast allt ibland känns helt åt helvete så så länge jag har er så vet jag att oavsett hur djupt jag faller så kommer ni att dra upp mig på ett eller annat sätt! 
Jag älskar er allihopa lika mycket, ni alla gör så gott ni kan för att hjälpa och det betyder som sagt enormt mycket både för mig och Pierre! Tack för att ni gör mitt liv lättare och tack mamma och pappa för att jag fick denna underbara familj (äve fast vi ibland har våra stunder ;) ) och även tack till Anki och Bosse som är mina extra föräldrar, Anki som alltid finns där som en extra mamma och Bosse som finns där på sitt sätt även fast ni kommit in i familjen mycket senare än oss andra så vet jag att jag alltid kan vända mig till er också om det är något och det är jag glad för!

Nä ska nog försöka sova nu om det går, känns som om någon försöker trycka ner mina axlar samt att lillkillen visst vill ligga och trycka uppåt mot bröstkorgen så det känns som om någon försöker trycka ihop mig men hoppas på lite sömn för imorgon ska jag ta tag i det jag hade planerat för idag som inte blev av pågrund av telefonsamtal, panikattacker, tårar, uträkningar mm!

God natt!

Jag förstår samtidigt som jag ändå inte fattar hur systemet kan fungera på detta vis!

2013-09-11 @ 13:20:45 i Shiibbys tankar/åsikter
förstår mig verkligen inte på hur systemet fungerar, visst jag fattar när dom förklarar, men jag fattar inte hur det kan vara så, för att jag fick nekande från CSN i höstas när jag pluggade så hade jag ingen säkrad inkomst då, och heller inga pengar då för den delen, men jag hoppades ju på att få ett godkännande då så att jag kunde studera men som sagt nej, och bara för att det blev ett nej under denna perioden, har jag nu alltså förstört hela min säkrade inkomst från när jag jobbade, att jag ansökte om CSN och studerade under tiden spelar ingen som helst roll i denna sak utan det är att dom nekade mig som förstört allt, det är tacken för att man försöker ta tag i sitt liv och göra något. Jag tackar våra svenska politiker för den här skiten åt helvete med hela jävla systemet säger jag! Men nu tänker jag vara stark, vi ska klara det här på ett eller annat sett!

Åt helvete med allt!!!!

2013-09-11 @ 11:57:31 i Shiibbys tankar/åsikter
Så bara för att jag försökte ändra på mitt liv i höstas med att börja plugga och äntligen få en utbildning men för att jag fick nekande från CSN och fick skriva in mig på arbetsförmedlingen igen så alltså mellan slutet på augusti och början på december ingen inkomst och där av heller igen säkrad inkomst som säkrade min då framtida mammapenning. Man ska alltså få lida för att man försökt ta tag i sitt liv, åt helvete med allt säger jag bara!!! Och varför ska den där jävla ****** vara på lunch för. Känns som om jag håller på att dränka mig själv i mina egna tårar jag vet inte alls vad jag ska göra, det blir en månad med en inkomst på knappt 5000kr om jag ens kommer få dom eller jag får något mer uppkört i ansiktet, detta ska vi klara oss på med en hyra på 3500kr, då återstår 1500 vilket kommer få gå till lillkillen så han iallafall kan ha blöjor, hur jag ska få i mig någon näring för att ge honom vet jag inte, hur Pierre ska få någon mat för att orka jobba vet jag inte heller hur vi ska klara av de resterande räkningarna kan jag inte svara på, hur Pierre ens ska kunna ta sig till jobbet vet jag inte heller, hade det inte varit för det lilla livet i magen på mig så hade jag gett upp nu. Jag orkar verkligen inte med sådant här, jag trodde verkligen att vi hade en lösning på allt nu när Pierre fått jobb och allt, vi skulle äntligen få ha det bra och vi skulle verkligen kunna ta hand om vår lille son, men ännu en gång misslyckas jag så klart vad hade jag väntat mig egentligen? Varför trodde jag ens att jag för en gång skull skulle få leva på riktigt? Jag borde förstått att även denna gången skulle allt gå åt helvete! Lite hopp har jag kvar bär jag ska ringa handläggaren efter 12.30 men det är nog inte ens lönt att ha det överhuvudtaget. Jag vet ärligt talat inte vad jag ska göra, vill ringa och prata med både mamma pappa och Anki men jag kommer inte kunna säga något för när jag blir så här så kan jag inte ens prata.

Jag vet ärligt talat inte hur jag ska göra, just nu vill jag bara gå och gräva ner mig men jag måste försöka för våran killes skull.

Måndagen och tisdagen

2013-09-10 @ 21:46:27 i Vardag
Dessa två dagar har jag knappt gjort någonting alls xD absolut inte igår eller jo jag lagade middag och diskade och idag har jag fått ner gardiner och påslakan i lådorna som man kan ha under sängen, skit smidigt :).

Sen idag har Sandra och Anna varit på en snabb visit här och lämnat denna söta dress till lillen :)



Den tackar vi så mycket för :) det blev även lite snabbprat om graviditeten innan dom skulle vidare.

Annars lär det väl inte hända mycket mer idag blir nog sova snart och imorgon tänkt jag inte sova hela dagen som jag annars gjort den senaste tiden xD har ju ingen energi när Pierre inte är hemma men måste ändra på det även fast jag också måste passa på att vila men har ju lite jag måste fixa och dona med här hemma med vilket egentligen inte tar speciellt lång tid om jag bara slutar skjuta upp de hela tiden :)

Vill även avsluta detta inlägg med att jag har världens bästa syskon så det så!



Söndagen.

2013-09-10 @ 21:35:32 i Bilder
Så nu gör vi ett nytt försök med inlägget om söndagen :).

I söndags hade vi i styrelsen för hyresgästföreningen i markaryds kommun ordnat med grillfest för de boende i timsfors och det blev en riktigt lyckad eftermiddag, med korvgrillning, tipspromenad fika och lek blandat med en massa skratt :). 
Det var riktigt roligt att så många kom och jag saknar faktiskt området och de folk som bor där :)

Lite bilder från grillfesten:




Den fina kakan Yvonne hade gjort blev uppskattad av både stora och små :)






Som sagt en riktigt trevlig eftermiddag!

Efter vi var klara med grillfesten åkte vi hem till min pappa för att hämta en tvbänk av min bror sen blev det affären med min andra bror sedan raka vägen hem för att inta ryggläge då jag hade sjukt ont i både ryggen och fötterna efter festen men de var värt det helt klart!

Åh vad irriterande!

2013-09-10 @ 00:45:21 i Allmänt
Hade precis skrivit ett långt inlägg om söndagens grillfest och skulle precis till att lägga upp det och så stänger appen ner sig helt och inlägget finns inte längre kvar :( orkar inte skriva om det just nu så inlägg om söndagen och måndagen kommer imorgon (läs tisdag) istället får hoppas de går bättre då :)

Älgar är stora djur och Polisen vi möte i halmstad var trevlig :)

2013-09-07 @ 00:24:21 i Vardag
Pierre har varit lite chafför och jag sällskap, körde Gino till Halmstad och senare i natt ska Pierre hämta honom, Jerker, Dennis och Katrin där men då får jag snällt stanna hemma efter som dom blir full bil :)
 
När vi körde mot halmstad så precis innan rondellen i timsfors mötte vi på en stor jävla älg som ville kramas med bilen men se de fick han inte! Tur Pierre har snabba reflexer alltså ;P. Och jag kan säga älgar är då fan inte små på så nära håll, är nog första gången jag ser en älg ute i det "vilda" och så nära faktiskt, iallafall vad jag kan minnas just nu, men som sagt tur Pierre bromsade :).
 
Färden vidare mot halmstad var lugn. Inne i Halmstad sen fick vi prata med Tant blå (polisen) vi hade visst råkat parkera där man inte fick vilket inte var riktigt meningen men det var lugnt så länge vi körde där ifrån dirket så det gjorde vi så klart. Tur hon var trevlig iallafall så Pierre inte fick böter :). Det hela var så att vägen var avstängd, fast vi trodde det var vägen efter, efter som vägen efter höll dom på att bygga på och där vi parkerade stog det först en taxi framför oss, som tur väl här så förstod hon att det kan bli fel ibland :).
 
Stannade på macken och tankade för de pengar vi fick för körningen, när vi tankat klart och står där ser vi först polisbilen köra förbi med blåljuse, sen ambulans följt av 2 brandbilar, vi sa till varandra att vi nog får ta det lugnt på vägen då vi inte visste vad som hänt eller var, men när vi kom ner vid Eurostop såg vi alla blåljusen och det kom yttligare en ambulans.
 
Vet inte riktigt om jag ska tycka synd om killen i bilen eller inte, då det var samma bil som körde som en idiot inne i stan en stund innan när vi skulle släppa av Gino, visst det är hemskt det som nu hänt men man ska inte ligga och köra så där så är det ju bara, vad det såg ut som så hade han kört in i räcket är dock inte säker, där i mot hoppas jag ändå att allt är bra med honom så klart men jag hoppas han tänker både en och två gånger nästa gång, för förhoppningsvis har det inte gått allt för illa.
 
Resten av hemvägen sen var bara lugn, inga blåljuse och inga djur på vägen som tur väl var.
 
Nu ska jag sitta här och fundera lite på om jag ska med pappa och Anki på loppis imorgon eller inte, hade ju varit lite trevlig då loppisen är i Västra Torup där mamma och Bosse bor och dom skulle nog med dit en runda vad jag förstod det som, så det lutar lite åt att jag åker med men inte helt bestämt mig ännu.
 
Men här säger jag nog god natt nu :)

Mardröm!

2013-09-06 @ 08:06:33 i Shiibbys tankar/åsikter

Mardrömmar är nog bland de värsta som finns fy fan alltså!

I natt hade jag en, drömde först att jag och Pierre och två till, vilka dessa andra två var har jag ingen anning om, vi snodde iallafall hästar och red iväg på vi red igenom skogen osv, jag vet inte alls anledningen till varför vi gjorde det men vi var jagade av någon/något vi red och red till slut kom vi fram till ett ställe där vi skulle lämna hästarna.
Där ifrån sen så skulle dom andra två som var med oss gå vidare så jag och Pierre stannade men efter ett litet tag kommer dom åkande bak på en polisbil och skriker till oss "spring för i helvete spring" vi börjar att springa en bra bit där vi sedan hittar en bil som vi tar och åker vidare en bit i, bakom hos händer bilolycka efter bilolycka , vi vänder för att åka på andra hållet och är påväg in i en lastbil men hinner att väja ut i diket på höger sida. Väl där ute får vi inte igång bilen men är glada över att inget hände oss, men väl när vi satt i bilen där i diket kommer en buss på vänster sida som tappar kontrollen och kör rätt in i våran bil så den voltar runt några varv. Jag tar mig ut ur bilen oskadd av någon konstig anledning men Pierre sitter fast i bilen, det kommer ambulans och det kommer poliser och paniken som uppstår i mig i drömmen när jag inte längre hör Pierre inne i bilen går inte att beskriva, jag stod och gapade och skrek på honom om att han absolut inte fick lämna oss nu, att jag aldrig skulle klara av det, att han han inte fick dö ifrån oss och att jag inte skulle klara de utan honom, han skulle bara överleva så skulle allt bli bra! Alltså det var en sådan riktigt jobbig känsla så jag kan inte sätta ord på det.

Dom fick iallafall ut honom och då var han också helt plötsligt oskadd, lättnad uppstod tills vi sedan inte fick någon hjälp alls att kolla hur det var med lillen i magen, ingen ville hjälpa oss och kolla om han mådde bra, dom sa det räckte med den hjälp vi hade fått med att få ut Pierre ur bilen mer tänkte dom så rakt inte hjälpa oss med, och paniken i mig uppstod igen, tänk om något hänt med lillen i magen tänk om han var skadad!

Vi var alltså tvungna att på nytt hitta en bil och ta oss till akuten vi hittade en och var på väg sedan vaknade jag!

Och jag kan säga de var en stor lättnad att vakna och precis efter jag vaknade kände jag att han sparkade i magen på riktigt, men känslorna, rädslan och oron över att förlora Pierre och samma sak om att lillen skulle ha skadats går verkligen inte att beskriva mer än ren och skär panik.

Att hämta sig efter en sådan dröm är jobbigt, men som tur väl är kunde jag somna om efter en stund och det är vara ett under att jag inte vaknade gråtande.

Nu vill jag inte ha fler mardrömmar nu vill jag bara ha fina drömmar eller inga alls tack.

Torsdag

2013-09-05 @ 19:32:26 i Familjen
Idag har varit en lugn dag, som alla andra också varit i och för sig, men hade ställt klockan på halv 10 i morse efter som jag skulle ta bussen ner till min bror för att träffa honom lite och han hade sagt han skulle bjuda mig på pastavagnen :P, min bror är bra han! :D
 
När jag kom dit satt vi bara ute och snackade tills pappa och Anki kom hem då hjälpte vi dom bära in matkassarna och sedan drog vi iväg till pastavagnen.
 
Väl hemma hos min bror/pappa igen så fortsatte vi sitta ute och snacka och bara tog det lugnt i stort sätt.
 
Sen nu ikväll bjöd Anki på middag, nuggets och pommes blev det, riktigt gottit faktiskt, men det är det ju nästan alltid när man slipper laga maten själv :).
 
Pierre kom med dit efter han jobbat och åt lite mat sen åkte vi och handlade sen hem :) Så nu sitter jag här och gör inte ett skit och mycket mer lär jag inte göra idag faktiskt.
 
Ja detta inlägg var ju verkligen intressant eller hur?
 
Ja förresten Anki hade gjort små vantar och "skor" till lillkillen dessa ser nu här:
 
Så söta :D.
 
Fick hem lite annat med men de har jag inte bild på just nu :)
 
Nä nu ska jag se om jag kommer på något jag kan göra vid dator :)
 
 
 

Paniken som uppstår!

2013-09-04 @ 07:24:49 i Vardag

Paniken som uppstår när man kommer på att man glömt skicka in a-kassekorten som skulle skickats in i måndags!

Anledningen är nog att jag försökte skicka i dom i söndags kväll men de gick ju inte efter som söndagen var sista dagen av perioden så skulle göra de på måndagen, gör alltid de på måndagar för att vara säker på jag får pengar torsdagen veckan efter men jag hoppas dom kommer in ändå gör ju det som tur väl är via datorn!

Men nu tänker jag nog sova lite till efter som paniken lagt sig igen och jag är sjukt trött, blev ju sent i natt lillkillen i magen var riktigt vild så kunde ju först inte somna men tillslut så.

Jaja blunda någon/några timmar till sen hoppas jag på att orka göra någon nytta här hemma idag!

Hay day

2013-09-04 @ 02:22:14 i Vardag

Jag är helt fast i iPhone spelet hay day, spelar det när jag inte kan sova, heller sover jag kanske inte för att jag spelar? Haha nä men spelar de rätt mycket konstigt nog, men de är rätt skönt efter som jag kan ligga i sängen/på soffan och göra de ;) får ju nu mera allt för ont i ryggen i mellan åt av att sitta så de är ju perfekt att ha något att göra när man ligger ner :).

Sen spelar jag ju en del annars också inte bara när jag har ont i ryggen och måste ligga ner, fast ont i ryggen har jag i stort sätt hela tiden nu mera men ändå xD.

Har varit inne på en del bloggar de två senaste dagarna och ser att många börjat spela the Sims 3 igen, eller ja dom kanske inte har slutat alls som en annan tyvärr gjort, men iallafall så blir jag sjukt sugen på att spela de igen men jag har inte den blekaste var skivan är någonstans, ja jag har faktiskt originalskiva på de trodde ni jag var en sådan där som tankar ner ;) nä men köpte de när det släpptes för det är ett spel jag verkligen ville ha och sen kan ju vissa tankade spel krångla väldigt mycket ibland så jag vill hitta skivan igen innan jag börjar spela på nytt. Hmm kanske ligger den i förrådet? Jaja jag får leta någon dag helt enkelt men har ju en del annat som måste fixas innan.

Nä sova snart kanske? Vi får väl se :)

Ni får ursäkta bilderna, de är gogglade bilder och inlagda i någon ram, har inget bättre program för de på mobilen, har inget program för bilder på datorn heller för den delen, så har ni tips på appar eller lätta program till datorn så säg gärna till :)

Pensionärer körs ut när äldreboende blir hem för ”ensamkommande flyktingbarn"

2013-09-04 @ 00:05:07 i Shiibbys tankar/åsikter
 
 
Läste precis denna artikel på fria tider (klicka på bilden för att läsa hela!)
 
Alltså vad i helvete?!
 
Vi ska alltså slänga ut dom gamla för att göra plats för ensamkommande flykting barn, som dessutom kommit hit illigalt?
Vad fan är vårat land på väg någonstans?
 
Dom äldre som hjälpt till att bygga en framtid för oss, ska alltså slussas bort för folk som inte har gjort ett skit för vårat land, och dom kommer hit illigalt och kommer leva på våra skatte pengar som dom äldre en gång i tiden betalat in (dom pengarna är väl iofs slut för länge sen) och dom betalar säkert skatt på de få kronorna dom har i inkomst idag med, pengar som vi yngre betalar in varje månad till staten!
 
Alltså jag finner knappt ord för detta, jag hoppas inte en ända människa kommer ta hand om dessa politker som sitter och bestämmer sådan här skit när dom blir gamla då kan dom själva sitta där i sin skit och tänka om!
 
Och vad då skapa fler arbetstillfällen?
Det finns folk som jobbar med dom gamla, och inte kommer väl de svenska folket få jobben där utan det blir möjligtvis dom invandrare som kommit tidigare som kan barnens språk osv!
 
Ni får gärna kalla mig rasist, även fast så inte är fallet, jo kanske rasist mot dessa jävla politiker som helt ärligt talat trycker ner vårat land och det svenska folket.
 
Jag har inget i mot att det kommer hit folk från andra länder så länge det är med motta, och att dom inte ska ta över vårat land helt om man säger så, som sagt det är inte deras fel att sverige har sådana här politiker.
 
Jag har inte så bra koll på det här med politik mm men man hör ju och läser en hel del, nä fy fan säger jag bara!
 

Super Mario Shoppen!

2013-09-03 @ 21:56:55 i Vardag
Åhh hittade precis en riktigt nice sida! Super Mario Shoppen, och jag hittade en hel del jag vill ha!
Kan säga det är tur jag inte har massa pengar just nu för då hade det blivit att klicka hem var och varannan pryl från den sidan alltså!
 
Men någonting kommer jag helt klart nog beställa där ifrån, typ som väggdekal, keps, leksaker att ha som prydnad och lite annat smått och gott ;P.
 
 
 
Keps!
 
Leksaker!
 
 
Väggdekal
 
 
 
 
 
VILL HA, VILL HA, VILL HA!
 

Varit i Markaryd hela dagen

2013-09-03 @ 19:01:57 i Familjen
Varit i Markaryd hela dagen, skulle först bara till BM sen skulle Anki kört hem mig men så skulle min bror och lillasyster baka och vem tackar nej till att smaka? inte jag iallafall :)
 
Dom skulle baka chocolate chip cookies men det blev inte helt rätt ändå, men goda blev kakorna iallafall så det gör inget för min del, bror var mindre glad då inget riktigt ville som han ville hehe.
 
Sen skulle jag bara stannat där tills Anki varit och handlat med sin mamma men när hon väl kom hem så fick vi för frågan om vi ville äta där idag då dom skulle ha hemma gjord pizza och det tackar man ju så klart inte heller nej till, och Pierre vart också sugen på det så då blev det att han körde dit efter jobbet så vi kunde äta där, Pierre fick till och med matlåda med sig så han har mat på jobbet imorgon :).
 
Barnmorskan jag träffade idag var ju som sagt inte min vanliga barnmorska men hon gnällde inte heller, konstigt nog efter allt man hört om henne, men allt var iallafall bra med blodtyck osv och magen växte enligt rätt kurva osv, lillen har dock inte lagt sig till rätta ännu med huvudet neråt men det var ingen fara sa hon han har ju fortfarande tid på sig att göra det :)
 
Nä nu är jag så trött så jag vet inte vad jag ska skriva om för tillfället så jag lägger mig nog lite på sängen en stund :P
 
 
 
 
 

Ekonomi

2013-09-02 @ 23:52:04 i Shiibbys tankar/åsikter

Som jag skrev förra veckan har ju Pierre fått jobb, han fick även körkortet i början/mitten på juli minns inte datum i huvudet just nu, men allt har verkligen börjat lösa sig och de känns skönt som fan ni som känner oss väl vet att ekonomin har varit ett stort problem för oss, jag har fått runt 4000kr i månaden och Pierre 90 knappt 4000kr så ja cirka 8000kr sammanlagt bara och då har vi tur att ha en billig hyra på 3500kr, men sen har vi ju internet och tv, mobiler och lite andra räkningar så ja många kronor har det inte blivit över och ärligt talat så vet jag inte riktigt hur vi har klarat oss så här länge men vi har fått lite hjälp och så där från familj osv och det känns verkligen skönt att familjen funnits där annars vet jag inte riktigt vad som skulle hänt.

Men nu känns det så jävla skönt när Pierre har fått jobb, samt att jag kommer gå mamma ledig vi kommer alltså att få en dubbelt så stor inkomst och kanske lite till tillsammans, visst vi kommer ha en liten som kommer att kosta och de är inte billigt med barn MEN vi kommer ändå ha en hel del mer över än vad vi brukar ha, och vet ni vad som är skönast? Jo att vi kommer kunna börja veckohandla samt att vi inte behöver ha sådan jävla snål mat budget visst man får ju fortfarande räkna lite på hur mycket det blir i kundvagnen men vi kommer inte behöva tänka lika snålt och skippa vissa saker för att de inte finns pengar till det, nu menar jag inte att vi aka käka hummer och entrecote varje dag absolut inte men vi kan köpa oss en riktig köttbit om vi vill de och vi kommer kunna äta riktig mat varje dag, inte som de varit nu och innan att det blir mackor någon dag för att de är de ända som finns.

Vi kommer att lägga upp en matbudget för hela månade och dela upp den i 4, vi kommer kunna ha tex yoghurt till frukost i mer än 4 dagar, innan ha den tagit slut och då har de inte funnits pengar till mer lika så vi kommer kunna ha mjölk hemma hela tiden, nu tänker nog många men va fan mjölk kostar knappt en 10a, nej jag vet detta men just den där 10an extra har vi inte haft så bara en sådan sak känns jävligt skönt och jag känner en stor jävla lättnad att inte behöva vända på vart ända krona, inte veta om maten vi köpt kommer att räcka eller få skita i middag någon dag för att de helt enkelt inte finns någon. Vi kommer inte längre behöva oroa oss lika mycket om vi verkligen både ha råd med mat och räkningarna.

Självklart kommer ju inte alla pengar ut över räkningarna gå till mat, det hade blivit alldeles för mycket mat ;), vi kommer ju inte bli skit rika på de pengar vi får in men vi kommer kunna leva mer normalt på de.

Vi kommer så klart starta ett sparkonto till lillen som vi kommer att spara en summa på varje månad som han sedan kommer få den dagen han fyller 18, vi ska även ha ett sparkonto till oss alla 3 där vi spara lite olika varje månad till olika saker så som om bilen går i sönder, om vi vill åka någonstans eller om vi helt plötsligt behöver köpa något för att slippa räkna in sådant i den vanliga budgeten om man säger så.

Vi ska även börja beta av lite skulder så vi en dag kan bli helt skuldfri vilket hade varit så jävla skönt!

Jag vet att de låter som vilken familjs ekonomi som helst men vi är så vana vid att leva på gränsen så vi behöver redan vid första lönen och utbetalningen ha en plan för ekonomin för att kunna börja spara/betala direkt och inte lära oss att vi har ju jätte mycket pengar över det är bara att slösa på för börja vi inte direkt kommer vi snabbt vänja oss vid att han mycket pengar och när vi sen väl ska börja betala tex skulder så kommer de känns som om vi inte ha råd med något även om det kommer ligga över vid vi haft för inkomst nu, för oavsett hur mycket eller lite man har så blir man snabbt van om de helt plötsligt bli mer!

Nu vet jag att Pierres jobb bara är en anställning på 3 månader än så länge men de kan också bli mer, men vi kan ju inte heller gå och vänta på att 3 månader ska gå och sen se om det blir vidare eller inte utan vi måste börja direkt sen får vi ta de som de kommer helt enkelt!

Äntligen börjar allt lösa sig för oss också och det går inte beskriva hur bra det känns! Visst pengar gör inte en lycklig men det gör livet fan så mycket lättare!!

bla bla bla typ :)

2013-09-02 @ 19:27:19 i Vardag
Just nu gör jag inte allt för mycket, vilket jag gjort i stort sätt hela dagen faktiskt, eller ja diskat har jag ju gjort så något vettigt har jag iallafall åstakommit.
 
Är snorig och jävlig just nu plus gravid på det så just nu finns det inte så mycket ork i kroppen fast jag känner att jag har massor jag borde hinna med att göra men allt har väl sin tid.
 
Väntar bara på mat nu, Pierre ska vara duktig och laga den då jag vägrar steka griskött, inte får att jag inte gillar det eller något sådant men jag är lite rädd att de ska bli rött och så där, annars både äter jag och lagar helst nötkött, men fläskkött går bra om någon annan gör det, det blir skinkbiffar stod det på paketet som jag hittade i frysen och så blir det makaroner och pepparsås, vet inte om det riktigt går ihop men det var en av de få såser vi hade hemma som man inte behöver mjölk till så får väl se om de går ihop med pastan, det blir en måltid iallafall så :).
 
Annars så tänker jag inte göra så mycket mer ikväll heller tror jag iallafall, sitta här lite kanske rensa mailen var över 3000st där så ja vi får väl se hur länge jag orkar med de.
 
Imorgon blir det barnmorskan, inte min vanliga men får väl stå ut, har dock hört att den andra barnmorskan som är i markaryd är riktigt jävlig och rent av elak, anledningen av att jag ska träffa henne är för att min vanliga är på semester men jag kan ju säga så mycket att börjar hon bli elak och gnälla på tex vikt osv så tänker jag endast låta henne mäta magen, låta mig höra hjärtljuden samt ta blodproven sen går jag faktiskt där ifrån i så fall tänker inte sitta där och ta skit från henne i så fall!
 
Och nu blev jag sugen på choklad! kanske ska slänga ihop lite negerbullsdeg sen efter maten, har ju alla ingredienser till en viss del tror jag iallafall får väl göra en mindre sats om inget annat, dock har vi ingen coccos eller pärlskocker hemma men de går nog bra ändå ;P
 
Nä börja rensa mailen och sen äta mat :) fast nu ska jag snart till ica ändå, kom på att jag ju kan ta lite pantflaskor och panta och köpa mig en choklad ;)

kopplar bloggen bara

2013-09-02 @ 18:59:40 i Allmänt

Tankar och oro m.m

2013-09-02 @ 08:00:23 i Graviditeten

Nu börjar de verkligen närma sig, bara 40 dagar kvar till beräknad förlossning och jag börjar bli mer och mer rädd och orolig, just själva förlossningen har jag inte tänkt så jätte mycket på har fått höra det gör ont så in i helvete men att man snabbt glömmer bort smärtan men där vet jag ju att han måste ju ut så är det ju bara dock kommer dom ärligt talat få ge mig all smärtlindring dom kan!

Dom tankar som börjar smyga sig på mer och mer är dock om jag har gjort något fel under graviditeten kanske inte ätit tillräckligt? Kanske gett honom för lite näring så han kanske är sjuk när han kommer ut att det liksom finns något jag hade kunnat göra på annat sätt för att han skulle må bättre inne i magen och vara frisk när han kommer ut, det är sådana tankar som börja tynga mig och jag vet att jag borde prata om detta men så fort jag tänker på det så kommer tårarna och jag kan inte ens öppna munnen det går bara inte för ju mer jag tänker på det ju mer gråter jag.

Jag vet att jag måste vara stark men jag är så orolig och rädd att jag som sagt har gjort något som liksom inte är bra för honom det låter kanske jätte dumt men jag vet inte.

Jag vet ju också att jag försökt äta rätt i mån det har gått, jag har inte rört någon alkohol under graviditeten, snuset har jag dock tyvärr haft svårare med, men angående de är jag konstigt nog inte så rädd, jag har inte heller tagit en ända värktablett under graviditeten, för jag har inte haft ont, ännu, men det är just den här biten med mat jag oroar mig för, jag är dålig på att äta nyttig mat, iallafall hemma, bjuder någon och det finns tex sallad så tar jag mer än gärna det till maten.

Jag vet att det finns mycket hjälp att få om det skulle vara något det är inte alls det jag inte tror men om det skulle vara något som jag har orsakat så skulle jag aldrig kunna förlåta mig själv.

Dessa tankar har jag samtidigt som allt ändå känns så bra, jag har mått så bra, om man inte tänker på blodvärdet och de i början, men annars så har jag verken mått illa, haft ont eller någonting ännu, men det är ändå lite av den där oroskänslan liksom det är svårt att förklara, jag vet ju inte vad som är normalt egentligen men jag kan också tänka mig att denna oro är helt normal när det börjar närma sig men sen är det just de att jag har svårt att prata om de, för jag vet hade jag bara öppnat käften så hade Pierre varit där och stöttat mig men som sagt försöker jag så gråter jag bara istället och får inte fram ett ljud och det är riktigt jobbigt.

Som sagt tankarna är jobbiga angående detta samtidigt som jag tänker att allt kommer gå så bra det kommer vara en stark och frisk liten kille vi kommer få, det är oftast så jag tänker men de andra tankarna tränger sig på det är så svårt att förklara.

Ibland känns det som man är så ensam att ingen vet hur man egentligen tänker men samtidigt vet man att det säkert är så många andra som har blivit/ska bli mammor som säkert går i exakt samma tankar men ibland känns det lite som om de på något sätt är lite förbjudet att prata om eller vad man ska säga, en graviditet ska ju vara lycka, allt ska vara så underbart och mysigt, lika så att ha fått barn, det är så alla målat upp bilden, och självklart känner jag en stor lycka helt klart den känslan går inte att beskriva med ord och ändå har jag inte så här långt in i graviditeten helt fattat att jag, ja jag ska faktiskt bli mamma, jag kommer att få ett litet barn tillsammans med personen jag älskar mest i hela världen vi har tillsammans skapat våran egen värld och en person som vi i vår tur kommer att älska mest i hela världen! Men det är dom där jobbiga bitarna som ingen liksom pratar riktigt om nu kommer jag in på lite andra spår än vad inlägget handlande om från början och de blir långt men skit samma.

Allt ska ju som satt vara så fint och underbart barnmorskan pratar inte om att de kan göra lika ont när moderkakan ska ut tex, inte heller om att man kan spricka eller man kan skita ner sig under förlossningen, alltså nu vet ju inte jag efter som jag inte varit där ännu men detta är ju ändå något man tycker att man borde få lite information om, jag vet inte men hade ingen kanske berättat för mig att det kan göra lika ont att få ut moderkakan, fast man kanske inte tänker på de på samma sätt för då är ju bebisen ute, så hade jag nog blivit rädd om det helt plötsligt efter att barnet kommit ur börjar göra lika ont igen.
Lika så om man ligger där och krystar och men helt plötsligt bajsar istället, visst i situationen så kanske man inte tänker på det men efteråt hade jag nog tyckt det var skit pinsamt om jag nu inte hade fått veta på annat håll att de faktiskt kan vara rätt så vanligt.

Jaja nog om det de är ju inte de sist nämnda som jag är orolig för som sagt lillen måste ut på ett eller annat sätt och det kommer att kännas så är det ju bara, jag är inte heller så jätte rädd för tiden efter, eller ju visst är jag orolig för hur allt kommer vara osv men jag vet där att vi kommer att klara av allt tillsammans, men det är som sagt just den där biten med OM jag gjort något fel som tynger mig, jag tror inte de, dom säger ju att barnet tar den näring den behöver osv, men då kommer tanken om det inte funnit någon näring att ta av? Vad händer då? Fast de kanske är allt sådant dom ser i urinet och blodet varje gång man är hos barnmorskan? Jag vet inte faktiskt.

Ett ultraljud till skulle jag vilja ha för att få se min lille kille en gång till i magen och för att bli av med lite av oron, men dom säger man bara för ett om dom inte misstänker något? Men men ska prata med barnmorskan imorgon om man liksom inte kan köpa ett ultraljud till eller något, dock kommer jag imorgon inte träffa min egna barnmorska utan den som ingen verkar gilla så vi får väl se hur de går.

Nä ska avsluta detta inlägg nu för det blev väldigt långt och kanske inte helt sammanhängande men har fått skriva av mig lite och det hjälper faktiskt, sen om någon läser de är ju en helt annan sak.

Bild vecka 34+4 nu är jag i vecka 35 :)